Νέες δράσεις για μικρές επιχειρήσεις – Ολοκλήρωση των υποβολών προτάσεων – 840 αιτήσεις ενδιαφερομένων

Ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω του καθεστώτος De Minimis.
Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν ήδη υπάρχουσες, νέες αλλά και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να φτάνει τα 50 εκ. ευρώ. Μάλιστα, συνολικά κατατέθηκαν 840 αιτήσεις ενδιαφερόμενων.

Ο Ενδιάμεσος Φορέας

Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικοτητα Και Επιχειρηματικοτητα» θα ξεκινήσει, σ’ αυτή τη φάση, την αξιολόγησητων επενδυτικών σχεδίων σε συνεργασία με τηνΕιδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, και μάλιστα καλύπτοντας το σύνολο του διαθέσιμου προϋπολογισμού, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της έμπρακτης στήριξης των ΜμΕ από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και του ενδιαφέροντος των υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στις οποίες απευθύνονται οι συγκεκριμένες δράσεις. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από την ενεργειακή μετάβαση, επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών αυτών και της χώρας συνολικά».

Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
nees-draseis-gia-mikres-epicheiriseis--oloklirosi-ton-ypovolon-protaseon--840-aitiseis-endiaferomenon.htm
Τυχαία Θέματα