Το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο ένοπλος βραχίονας της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε πως ο μαχητής που έχασε τη ζωή του ήταν μέλος του κι ονομαζόταν Ισλάμ Χαμάισα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, οι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε

σταθερή κατάσταση σε νοσοκομεία.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι την επιδρομή διεξήγαγαν μαχητικό αεροσκάφος και ελικόπτερο. Πρόκειται για σπάνια επιχείρηση του είδους αυτού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η βία είχε κλιμακωθεί πολύ ήδη προτού ξεσπάσει ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στόχος της επιδρομής ήταν κτίριο που κατ’ αυτόν χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ισλάμ Χαμάισα, στον οποίο επέρριψε την ευθύνη για σειρά επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Η επιχείρηση διεξήχθη «για να εξαλειφθεί άμεση απειλή», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη «απειλή».

Σύμφωνα με κατοίκους του καταυλισμού, βομβαρδίστηκε σπίτι.

Κατά τους αριθμούς του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), κάπου 23.600 κάτοικοι του καταυλισμού στην Τζενίν έχει απογραφεί πως είναι πρόσφυγες, πρόκειται για ανθρώπους που είτε διώχτηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948, ή είναι απόγονοί τους.

Πάνω από πεντακόσιοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών ή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς τον Οκτώβριο. Την ίδια περίοδο έχουν επίσης σκοτωθεί τουλάχιστον 19 Ισραηλινοί σε επιθέσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ, σύμφωνα με αριθμούς της Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και αντικατασκοπείας, που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στη Δυτική Όχθη ζουν σήμερα σχεδόν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους από 500.000 ως 700.000 ισραηλινοί έποικοι, σε οικισμούς που ο ΟΗΕ θεωρεί παράνομους, δυνάμει του διεθνούς δικαίου. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η περιοχή αυτή μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας να αποτελέσει την καρδιά του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει κατηγορηματικά την ίδρυση κράτους της Παλαιστίνης —τη λεγόμενη λύση των δύο κρατών—, αψηφώντας τη συναίνεση γι’ αυτό στο μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

The post Το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Παλαιστίνιους, Δυτική Όχθη,israil, palaistinious, dytiki ochthi