F1 Μαϊάμι, Sprint: Νίκη Φερστάπεν!

22:00 4/5/2024 - Πηγή: Mononews

Ο Ολλανδός πρωταθλητής εκκίνησε από την pole διατήρησε το προβάδισμα και στους 19 γύρους και πήρε μια εύκολη νίκη.

Ο σημερινός αγώνας Sprint ήταν επεισοδιακός και συναρπαστικός στη μάχη των βαθμών για τις πιο πίσω θέσεις.

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Φερστάπεν να διατηρεί την 1η θέση και το Χάμιλτον πίσω του να παίρνει σβάρνα από την εσωτερική τους Αλόνσο, Στρολ, Νόρις προκαλώντας καραμπόλα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας οριοθέτησε το ρυθμό ωσότου απομακρυνθεί από την διαφυγή της 1ης στροφής η McLaren

του Βρετανού.

Στον 5ο γύρο ο αγώνας ξαναβρήκε ρυθμό με τον Πέρεζ να προσπερνά το Ρικιάρντο ο οποίος είχε προς ώρας βρεθεί 3ος. Αυτό ήταν και το μόνο προσπέρασμα στην πρώτη πεντάδα καθώς ο Αυστραλός οδηγός της RB κράτησε πανάξια τη Ferrari του Σάινθ πίσω του, δίνοντας εν τέλει στην ομάδα του, τους 4 βαθμούς της 4ης θέσης, στους οποίους ήρθε να προστεθεί και ο ένας βαθμός του Τσουνόντα που επεισοδιακά τερμάτισε 8ος.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ο Χάμιλτον βρέθηκε να μάχεται με το Μάγκνουσεν για την 8η θέση. Ο Δανός το παράκανε με την άμυνα και πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων. Ο Χάμιλτον παραβίασε το όριο ταχύτητας στα πιτ υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, οπότε πήρε και αυτός ποινή 20 sec. Έτσι ο Τσουνόντα που είχε χάσει τη θέση στον τελευταίο γύρο από το Χάμιλτον ξαναβρέθηκε στους βαθμούς.

Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:

Οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αυριανό αγώνα (23:00 απευθείας ΑΝΤ1+) θα διεξαχθούν απόψε στις 23:00 (απευθείας ΑΝΤ1+).

Keywords
Αναζητήσεις
f1-maiami-sprint-niki-ferstapen.htm
Τυχαία Θέματα