Gadgets που βελτιώνουν την υγεία μας

Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την υγεία μας. Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε και να βελτιώνουμε την υγεία ευημερία μας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Καινοτόμα gadgets έρχονται με μια σειρά από απίστευτες λειτουργίες και εφαρμογές που βοηθούν στην βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Φωτισμός Αφύπνισης

Εάν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί, είναι πολύ πιθανό ο βιολογικός κιρκάδιος ρυθμός σας να μην συμπίπτει με το ωράριό σας. Η φυσική λύση

σε αυτό το πρόβλημα είναι να ακολουθεί ο ύπνος μας την ανατολή και την δύση του ηλίου, κάτι το οποίο είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για τους περισσότερους από εμάς. 

Για μια καλύτερη ποιότητα ύπνου και ξεκούραση, η λύση βρίσκεται στους προσομοιωτές ηλιακού φωτός. Τοποθετήστε την λάμπα δίπλα από το κρεβάτι σας και απλά ρυθμίστε την επιθυμητή ώρα αφύπνισης. Οι αποχρώσεις αυξάνονται σταδιακά από το απαλό πορτοκαλί στο φωτεινότερο λευκό, προσομοιώνοντας την ανατολή του ηλίου, και ξυπνώντας σας πολύ πιο φυσικά από τα αγχωτικά ξυπνητήρια.

Smartwatches

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Όλοι γνωρίζουμε πως η άσκηση μας βοηθά στην υγεία του σώματος όσο και του πνεύματος. Αν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε την υγείας σας, να χάσετε βάρος και να μειώσετε τους μελλοντικούς κινδύνους παθήσεων, τότε τα smartwatches είναι το κατάλληλο gadget για εσάς. 

Διαμορφωμένο όπως ένα ρολόι, τα κελύφη από ανοξείδωτο ατσάλι φιλοξενούν πλήθος εργαλείων για την παρακολούθησης της υγείας. Οι αισθητήρες οξυγόνου του αίματος και θερμοκρασίας του δέρματος ανιχνεύουν τις αλλαγές στην ευεξία σας, ενώ η εφαρμογή ECG μπορεί να εντοπίσει τις ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού.

Bluetooth speaker pillow

Πολλές φορές το άγχος και η ένταση της ημέρας κάνουν τον ύπνο μια δύσκολη υπόθεση.
Τα bluetooth μαξιλάρια είναι σχεδιασμένα για να εγγυώνται έναν ατάραχο ύπνο κάθε βράδυ. 
Κρυμμένο κάτω από το ύφασμα από μικροΐνες βρίσκεται ένα ηχείο bluetooth εξοπλισμένο με ευαίσθητα στην ένταση ηχεία, έτσι ώστε να μην ενοχλείτε όποιον κοιμάται μαζί σας.

Δοκιμάστε ένα ηχητικό βιβλίο πριν τον ύπνο, μια καταπραϋντική λίστα στο Spotify ενώ ξεκουράζεστε ή το αγαπημένο σας podcast όταν ξυπνάτε. Ακόμη έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλα τα παραπάνω σαν ξυπνητήρι, για να ξυπνήσετε όσο γλυκά κοιμηθήκατε.

Καθαριστές Αέρα

Οι αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα είναι θέματα που απασχολούν μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων. Οι καθαριστές αέρα έχουν αποδειχθεί ότι καταπραΰνουν τα συμπτώματα του άσθματος και των αλλεργιών, όμως, ακόμα και αν είστε απόλυτα υγιείς, ένας καθαριστής αέρα είναι πάντα μια καλή επένδυση για το σπίτι.

Οι συσκευές καθαρισμού αέρα διαθέτουν αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα. Ένας καθαριστής ανιχνεύει τους ρύπους του αέρα και να τους φιλτράρει, βγάζοντας τον καθαρό πλέον αέρα σε όλο το δωμάτιο. Μπορεί να συλλάβει σκόνη, ιούς και αλλεργιογόνα, αναφέροντας όλα τα δεδομένα που συλλέγει, με ζωντανά αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής.

Πηγές: www.sciencefocus.com, www.standard.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα