Άρσεναλ-Μπόρνμουθ 3-0: Κυρίαρχη με “τριάρα” παρέμεινε στην κορυφή (videos)

Η Άρσεναλ για την 36η αγωνιστική πήρε την 26η νίκη της στο Πρωτάθλημα απέναντι στην Μπόρνμουθ σε ένα παιχνίδι που για την Άρσεναλ -στην κούρσα τίτλου- δεν της επιτρεπόταν κανένα στραβοπάτημα.

Οι νικητές έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, η Μπόρνμουθ πίεσε αρκετά για περίπου 20 λεπτά στο β’ μέρος.

Η Άρσεναλ πέτυχε γκολ σε καθοριστικά -χρονικά- σημεία του αγώνα. Το 1-0 έγινε στο 45’ με το πέναλτι του Σάκα και το 2-0 έγινε στο 70’ με τον Τροσάρντ, σε ένα διάστημα που η Μπόρνμουθ έψαχνε την ισοφάριση. Το 3-0 έγινε

στις καθυστερήσεις με τον Ράις όταν όλα είχαν κριθεί.

Με 16-1 τελικές στο α’ μέρος

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά και πίεσε την Μπόρνμουθ που προερχόταν από δύο σερί νίκες απέναντι σε Γουλβς και Μπράιτον. Στα προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων -ανεξάρτητα από έδρα- η Άρσεναλ είχε 10-1 νίκες και τώρα πήρε την 11η.

Στα 25΄η Άρσεναλ είχε ήδη 12 τελικές και ποσοστό κατοχής μπάλας στο 71%. Στο 27’ ο Τράβερς έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Πάρτεϊ από το ύψος της περιοχής. Στο 39’ μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ με τον Ράις που έστειλε την μπάλα αουτσάιντερ. Στο 45’ ο Σάκα έκανε το 1-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Χάβερτζ από τον Τράβερς.

Η βελτίωση της Μπόρνμουθ

Το δεύτερο ημίχρονο με έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, με αυξημένη δραστηριότητα και από τους δύο. Στο 48’ ευκαιρία από τον Σάκα που παίρνοντας ωραία πάσα από τον Χάβερτζ σούταρε μάλλον χαλαρά και ο Τράβερς απέκρουσε. Στο 52’ πάλι ο Τράβερς είχε απάντηση στο σουτ του Χάβερτζ. Στο 53’ απείλησε η Μπόρνμουθ με τον Σολάνκε που από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, σούταρε και ο Ράγια απέκρουσε. Στο 54’ ο Κουκ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Σάκα και του έβαλε την κόντρα. Στο 59’ ωραίο σουτ του Κλάιφερτ, η μπάλα από το σουτ του Ολλανδού της Μπόρνμουθ πέρασε άουτ και στο 63’ ο ίδιος παίκτης είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ, άουτ.

Το 2-0 ο Τροσάρντ

Κι ενώ η Μπόρνμουθ πίστευε με την εικόνα που είχε το παιχνίδι και με τις ευκαιρίες που έκανε ότι θα μπορούσε να βρει γκολ ισοφάρισης, ήρθε το 2-0 από την Άρσεναλ στο 70’. Ο Ράις βρήκε με ωραία τρόπο τον Τροσάρντ που μέσα από την περιοχή, με πλασέ σε πρώτο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ακυρώθηκε γκολ της Μπόρνμουθ

Στο 73’ η Μπόρνμουθ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε. Ο Κρίστι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Σεμένιο σκόραρε, ο διαιτητής όμως καταλόγισε -πάνω στην εξέλιξη της φάσης- φάουλ του Σολάνκε στον Ράγια. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, η απόφαση δεν άλλαξε, το 2-0 παρέμεινε. Λίγο μετά, ήταν η Άρσεναλ που είχε ευκαιρία. Στο 77’ ο Εντεγκαρντ μετά την πάσα του Σάκα, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 86’ ακυρώθηκε και γκολ για την Άρσεναλ (το πέτυχε ο Γκάμπριελ) για οφσάιντ του Χάβερτζ που του έκανε την πάσα.

Το 3-0 από τον Ράις

Στο 7ο από τα οχτώ λεπτά καθυστερήσεων, έγινε το 3-0, με σκόρερ τον Ράις που ήταν από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος παίκτης- της Άρσεναλ.

Φόρος τιμής στη μνήμη του Daniel Anjorin

Στο 14’ οι φίλοι της Άρσεναλ και οι παίκτες και των δύο ομάδων απέδωσαν φόρο τιμής στη μνήμη του 14χρονου, Daniel Anjorin, του παιδιού που δέχτηκε δολοφονική επίθεση καθώς πήγαινε στο σχολείο σε περιοχή του ανατολικού Λονδίνου. Το παιδί ήταν φίλος της Άρσεναλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα