Κίελ και Ζανκτ Πάουλι: Νέες αφίξεις και επιστροφές στην Bundesliga

Η Χόλσταϊν Κιέλ θα παίξει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στην Μπουντεσλίγκα την επόμενη σεζόν, αφού εξασφάλισε την άνοδο με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ την περασμένη εβδομάδα. Η Κίελ έγραψε ιστορία, αφήνοντάς τη Φορτούνα στη θέση των πλέι οφ ανόδου με ένα παιχνίδι να απομένει για φινάλε.

Σφραγίζοντας την άνοδο, η Κιέλ θα γίνει η 58η ομάδα που θα παίξει ποδόσφαιρο Μπουντεσλίγκα από την εναρκτήρια σεζόν του πρωταθλήματος το 1963/64. Η ομάδα του Marcel Rapp είχε σε μεγάλο βαθμό να ευχαριστήσει την εκτός έδρας φόρμα της που την ώθησε στη γη της επαγγελίας.

Ενώ στην έδρα τους έχουν πάρει 9 νίκες από τις 17 (μόνο η ένατη καλύτερη στην κατηγορία), στα ταξίδια τους μάζεψαν 11 νίκες από τις 16 και το 55% των συνολικών πόντων του αυτή τη σεζόν.

Η Κίελ μπορεί να συνεχίσει να εξασφαλίσει τον τίτλο της Bundesliga 2 στο Ανόβερο την τελευταία μέρα της σεζόν. Έχοντας τερματίσει δύο φορές στην τρίτη θέση στη δεύτερη κατηγορία προηγουμένως, το Κίελ υστερούσε στα πλέι οφ της πρώτης κατηγορίας υποβιβασμού/προαγωγής το 2017/18 και το 2020/21. Χρειάστηκαν μόλις επτά σεζόν για να φτάσουν στην κορυφή της πυραμίδας.

Η Ζανκτ Πάουλι θα τις ακολουθήσει αυτόματα, με την τρίτη στον πίνακα Φορτούνα Ντίσελντορφ να αντιμετωπίζει την 16η ομάδα της Μπουντεσλίγκα στα φετινά πλέι οφ, για να καθορίσει ποιος άλλος θα εμφανιστεί στην πρώτη κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Η Ζανκτ Πάουλι θα παίξει ποδόσφαιρο Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά από το 2011 την επόμενη σεζόν, αφού εξασφάλισε την άνοδο με νίκη επί της Όσναμπρικ. Κέρδισε 3-1, δίνοντάς τους ένα ακαταμάχητο μαξιλάρι έξι πόντων στη θέση των πλέι οφ ανόδου πριν από την τελευταία αγωνιστική. Η άνοδος φέρνει ένα τέλος σε μια 13χρονη θητεία στην Bundesliga 2, μετά τον υποβιβασμό τους στα τέλη του 2010/11.

Μετά από την πέμπτη θέση, έχει απολαύσει μια υπέροχη σεζόν στην Bundesliga 2. Η ομάδα του Fabian Hürzeler είχε καπαρώσει μια θέση στις δύο πρώτες θέσεις από την 7η αγωνιστική, οδηγώντας στη βαθμολογία για 22 από τις 26 εβδομάδες έκτοτε. Έκαναν επίσης και ένα ρεκόρ κατηγορίας με 25 αγώνες αήττητοι, πριν υποστούν την 1η από τις μόλις πέντε ήττες τους μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, την 26η αγωνιστική.

Η ομάδα με έδρα το Αμβούργο – της οποίας ο απολογισμός 66 πόντων αποτελεί νέο ρεκόρ συλλόγων στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας – μπορεί να εξασφαλίσει τον παρθενικό τους τίτλο στη Bundesliga 2, εάν ταιριάξει ή καλύτερα με το αποτέλεσμα της Κίελ την τελευταία μέρα της σεζόν.

Η Πάουλι είχε προβιβαστεί στο παρελθόν στην Μπουντεσλίγκα τις σεζόν 1976/77 – 1987/88 – 1994/95 – 2000/01 και το 2009/10, με την πιο πρόσφατη θητεία τους στην κορυφαία κατηγορία να διαρκεί μόλις μία σεζόν. Η νέα καμπάνια 2024/25 θα είναι η ένατη τους στο top τραπέζι της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα