Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Ωραία μπάλα και “σεφτές” στα playoffs!

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο τρίποντο στα φετινά playoffs της Super League, επικρατώντας 3-0 του Άρη στην τρίτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Ελ Κααμπί (6΄), Ποντένσε (60΄), Καρβάλιο (89′). Χαμένο πέναλτι ο Μαροκινός στο 41′.

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, δίνοντας χρόνο σε Ρίτσαρντς και Γιόβετιτς. Στην εστία ήταν ο Τζολάκης, στην άμυνα από αριστερά προς

τα δεξιά οι Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, ως τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Τσικίνιο, Έσε, Φορτούνης, ενώ πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί κινήθηκαν οι Γιόβετιτς και Ποντένσε.

Ο Άκης Μάντζιος δεν είχε στην αποστολή τον τραυματία Βέλεθ, ενώ άφησε στον πάγκο και τον Φαμπιάνο για να πορευτεί με τους Κουέστα, Οντουμπάζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια, στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Ζαν Ζουλ και Βερστράτε, ενώ οι Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα και Σαβέριο έπαιξαν πίσω απ’ τον Μορόν.

Καταιγισμός Ολυμπιακού με σούπερ τριάδα!

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος στο παιχνίδι του απ’ το ξεκίνημα με κατοχή μπάλας και ευκαιρίες, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Τσικίνιο, Έσε και Φορτούνης, οι οποίοι συνεργάστηκαν υπέροχα και χωρίς λάθη στο πρώτο μέρος. Την πρώτη ευκαιρία στο ματς βέβαια την είχε ο Άρης. Στο 2′ ο Οντουμπάζο βρήκε κενό χώρο από δεξιά, απέφυγε τον Ροντινέι και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο του Τζολάκη! Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει μόλις στο 6′ και να κάνει πιο εύκολη τη… ζωή του! Ο Φορτούνης έβγαλε “γλυκιά” σέντρα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί έπιασε εξαιρετικά την κεφαλιά για το 1-0! Ήταν το 26ο γκολ του Μαροκινού με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις.

Σειρά ευκαιριών με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλό πρόσωπο δημιουργικά, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι. Στο 16′ ο Ρίτσαρντς σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να πιάσει το ψαλιδάκι χωρίς επιτυχία, ο Ροντινέι κοντρόλαρε και σούταρε αλλά ο Κουέστα απέκρουσε! Δύο λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ έξω απ’ την περιοχή και δεξιά, πέρασε την μπάλα αριστερά του τοίχους, αλλά εκείνη κατέληξε λίγο άουτ. Στο 20′ ο Κάρμο έπιασε δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 27′ ο Ρέτσος εκμεταλλεύτηκε όσα μέτρα βρήκε μπροστά του και έφτασε ως τη μεγάλη περιοχή του Άρη, έπαιξε το “1-2” με τον Ελ Κααμπί, σούταρε, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε.

Τρομερά στατιστικά, αλλά μόνο… 1-0!

Ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, ο Σαντιάγκο Έσε δημιούργησε την ευκαιρία στο 31′. Ο Έσε έκλεψε και δημιούργησε την ευκαιρία μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη. Ο Αργεντίνος χαφ δέχτηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν αποτελεσματικό για το 2-0! Στο 39′ ο Ελ Κααμπί πήρε πάνω του τη φάση και άγγιξε το 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μαροκινός δέχτηκε ιδανικά την κάθετη του Γιόβετιτς και αφού χόρεψε με απανωτές ντρίμπλες τον Μπράμπετς, κέρδισε το πέναλτι από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Τσέχου! Ο Ελ Κααμπί δοκίμασε εκτέλεση αλά “Πανένκα” αλλά ο Κουέστα δεν “τσίμπησε” και μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα. Ο κόσμος στην εξέδρα φωνάζει εν χορώ το όνομα του Μαροκινού ως στήριξη! Ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι του Ελ Κααμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από 5 εκτελέσεις και πρώτο χαμένο γενικότερα μετά τον Ιούλιο του 2021! Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό από πλευράς δημιουργίας, αλλά όχι και τόσο αποτελεσματικό για τον Ολυμπιακό, καθώς οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ, παρά τις 10 τελικές που δημιούργησαν!

Τριάδα Φορτούνη – Τσικίνιο – Έσε πρώτο ημίχρονο με Άρη: 77/80 πάσες! Ο Φορτούνης έχει 3 πάσες κλειδιά!#olympiacos #olympiacosfc #olyaris @novasportsgr pic.twitter.com/LJTuJvG5AX

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) April 3, 2024 Αλλαγές Μάντζιου και μουδιασμένος Ολυμπιακός

Σε τριπλή αλλαγή προχώρησε ο Άκης Μάντζιος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε να ρίχνει ταχύτητα, αναζητώντας παράλληλα το δεύτερο γκολ. Φαμπιάνο, Ζαμόρα και Μανού Γκαρσία μπήκαν στο ματς αντί των Ζαν Ζουλ, Σαβέριο και Ρόουζ. Στο 54′ ο Ποντένσε από δεξιά πέρασε εξαίσια για τον Γιόβετιτς, ο οποίος μέσα απ’ την περιοχή σούταρε δυνατά, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ! Στη μία ώρα παιχνιδιού ήρθε το δεύτερο γκολ μετά από ωραία ενέργεια του Έσε και συνεργασία Γιόβετιτς – Πονένσε. Ο Έσε μετά από ατομική προσπάθεια έβγαλε key pass στον Γιόβετιτς, ο οποίος άμεσα πέρασε στον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να σουτάρει αφού συνέκλινε για να αιφνιδιάσει τον Κουέστα!

“Σβηστό” ματς με κινήσεις απ’ τον Μεντιλίμπαρ και γκολ Καρβάλιο

Στο 69′ ο Φορτούνης βρήκε τον Ροντινέι μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε 2 κοντρόλ για να σουτάρει με δύναμη, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ! Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για την επόμενη ευκαιρία. Μασούρας και Ζέλσον μπήκαν στο παιχνίδι στο 72′ στις θέσεις των Ποντένσε και Φορτούνη. Ο Φετφατζίδης ήταν η τελευταία κίνηση του Μάντζιου στο 78′ αντί του Σουλεϊμάνοφ. Στο 81′ ο Τσικίνιο δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή, έδιωξε ο Κουέστα, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ! Ο Μεντιλίμπαρ με τριπλή αλλαγή… τελείωσε το ματς στο φινάλε. Καρβάλιο, Ελ Αραμπί και Κίνι ενεργοποιήθηκαν αντί των Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί και Ροντινέι. Ο Άρης βρήκε τελική στο 84′! Ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 89′ ο Ζέλσον πάσαρε για τον Ρίτσαρντς ο οποίος από αριστερά σημάδεψε τον Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος ήταν αφύλακτος και σημείωσε με πλασέ στην κίνηση το 3-0!

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 60 πόντους και θα φιλοξενηθεί απ’ τη Λαμία την προσεχή Κυριακή (07/04), ενώ ο Άρης έμεινε στους 35 και θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα