Ολυμπιακός: Έχει δώσει σκληρό μάθημα, ξέρει πως να μην πάθει “Μακάμπι” (videos)

Ο Ολυμπιακός παίρνει τις ανάσες του πριν τη μονομαχία με την Άστον Βίλα για την ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League στο Φάληρο (09/05, 22.00, MC LIVE Novasports.gr). Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

περιμένει από Δευτέρα τους παίκτες του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη για να ξεκινήσει η τελεική ευθεία της προετοιμασίας για το ματς της 20ετίας με την Άστον Βίλα! Ο Βάσκος τεχνικός θέλει να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του σε φυσικό, αλλά και πνευματικό επίπεδο. Το πρώτο είναι μάλλον το έυκολο. Το δεύτερο είναι το πλέον απαιτητικό και περίπλοκο για έναν τεχνικό, ο οποίος πρέπει να αναλάβει ρόλο μέντορα, ινστρούκτορα, mental coach, πείτε το όπως θέλετε. Ο Μεντιλίμπαρ έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί οποιοδήποτε απ’ τα παραπάνω πεδία, όπως έχει αποδείξει. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει μετατρέψει παίκτες οι οποίοι έμοιαζαν ανεμικοί και εκτός κλίματος και ρόστερ σε αξιόμαχα εργαλεία, που παίζουν κομβικό ρόλο στην πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όποιος έλεγε πριν από λίγους μήνες πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε διπλό σε ημιτελικό Conference League με Ιμπόρα βασικό και αναντικατάστατο, θα ήταν ο “τρελός του χωριού”. Ωστόσο ο Μεντιλίμπαρ είναι μετρ των μεταμορφώσεων και όταν μια ομάδα αποδίδει συνολικά δίκαια και καλά, τότε το ντόμινο που δημιουργείται μεταξύ των παικτών είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπον έχουν να διαχειριστούν προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην επικίνδυνη Άστον Βίλα, η οποία θα ταξιδέψει στον Πειραιά, για να πάρει την πρόκριση, αλλά και να απαντήσει στο στραπάτσο του “Βίλα Παρκ”. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί. Αυτό έτρεξε να υπενθυμίσει μετά το φινάλε του αγώνα στο Μπέρμιγχαμ, τόσο ο Μεντιλίμπαρ, όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι Πειραιώτες διαθέτουν πλούσια ευρωπαϊκή οντότητα και οι παραστάσεις τους σαν οργανισμός είναι τόσες, ώστε να έχουν δει την όψη του νομίσματος και απ’ τις δύο πλευρές αρκετές φορές.

Πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη φάση των “16” του UEFA Europa Conference League”. Οι Ισραηλινοί σόκαραν το “Καραϊσκάκη” διαλύοντας τον Ολυμπιακό με 1-4! Ήταν το 7ο ματς του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού και ήρθε στο χείλος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Μετά από 7 ημέρες, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 1-6 τη Μακάμπι στη Σερβία και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Όσοι ήμασταν στη Σερβία και στην Μπάτσκα Τόπολα θυμόμαστε το ράθυμο ύφος των παικτών της Μακάμπι στην προθέρμανση, αλλά και το “υπεράνω” ύφος του επιτελείου των Ισραηλινών, που βρίσκονταν ήδη στην επόμενη φάση, μην έχοντας ρωτήσει τον… ξενοδόχο Μεντιλίμπαρ. Στο χορτάρι το σενάριο που τους περίμενε ήταν πικρό και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγαλειώδη πρόκριση!

Με αυτή την εμπιερία στις αποσκευές της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας, ο Ολυμπιακός πρέπει να διαχειριστεί τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα με ταπεινότητα και υψηλό αγωνιστικό και πνευματικό φρόνημα. Αυτός είναι ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό!

Keywords
Τυχαία Θέματα