Ρόμα: Οι ατέλειες του Πίντο και το μέλλον του Ντιμπάλα

Ο 39χρονος Πορτογάλος άφησε επίσημα τη θέση του στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και έχει συνδεθεί με μια χούφτα συλλόγους ενόψει του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένης της Νιουκάστλ. Η Ρόμα βρίσκεται σε ευαίσθητο οικονομικό σημείο τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της περιοριστικής διευθέτησής της για το Financial Fair Play με την UEFA, αλλά έχει αρχίσει να βλέπει το φως

στο τέλος του τούνελ, επιτρέποντάς της να επενδύσει λίγο περισσότερο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τιάγκο Πίντο φαινομενικά σπατάλησε περίπου 110,9 εκατομμύρια ευρώ σε 13 διαφορετικούς παίκτες κατά τη διάρκεια της τετραετίας του στη Ρόμα, αποτυγχάνοντας να βρει έναν ισχυρό πυρήνα για να ενισχύσει την ομάδα στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι Ρέινολντς, Σομουρόντοφ και Βίνια ξεκινούν τη λίστα, με κόστος περίπου 42,4 εκατ. ευρώ και αποτυγχάνοντας να εντυπωσιάσουν. Στις περισσότερες αποτυχίες περιλαμβάνονται οι Ρουί Πατρίσιο για 13,1 εκατ. ευρώ, Ζέκι Τσελίκ για 7,4 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ για τους δανεισμούς των Σέρχιο Ολιβέιρα, Άινσλεϊ Μέιτλαντ-Νάιλς, Μάντι Καμάρα, Ντιέγκο Γιορέντε, Ρενάτο Σάντσες και Ντιν Χουΐσεν.

Υπάρχουν επίσης τα 15 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τον Τομάζο Μπαλντάντσι, ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θετική υπογραφή, αλλά προς το παρόν έχει δείξει ελάχιστα, και τα περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την Τάμι Έϊμπραχαμ, η οποία αρχικά εντυπωσίασε, αλλά έκτοτε μπήκε στο περιθώριο – εν μέρει λόγω του σοβαρού τραυματισμού, με την Τσέλσι να περιμένει ακόμα 15 εκατομμύρια ευρώ για τον Άγγλο επιθετικό.

Ελαφρώς πιο θετικό ήταν ο δανεισμός των 7 εκατ. ευρώ για τον Ρομέλου Λουκάκου και τα 2,5 εκατ. ευρώ για τον Λεάντρο Παρέδες. Συνολικά, δαπανήθηκαν πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς τους παίκτες και κανένας δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα βασικός παράγοντας για τον σύλλογο, καταδικάζοντας αναδρομικά τον χρόνο του Τιάγκο Πίντο στο τιμόνι.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΙΜΠΑΛΑ

Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν κεντρικό πρόσωπο της Ρόμα από την άφιξή του πριν από δύο χρόνια, αλλά η ιστορία θα μπορούσε να έχει οδυνηρό τέλος αυτό το καλοκαίρι. Ο 30χρονος Αργεντινός φόργουορντ ήταν ζωτικής σημασίας πηγή δημιουργικότητας στην ομάδα από τότε που εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή τον Ιούλιο του 2022, και χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό τόσο από τον Μουρίνιο όσο και από τον Ντανιέλε Ντε Ροσι.

Παρά τους αγώνες με τη φυσική κατάσταση τις τελευταίες δύο σεζόν, συνέχισε να είναι ένα από τα αστέρια του Ολίμπικο. Αυτή τη σεζόν, σημείωσε 16 γκολ και έδωσε 10 ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ντιμπάλα όμως, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του με τη Ρόμα ενόψει του καλοκαιριού, ανησυχώντας ότι ο σύλλογος μπορεί να χάσει μια θέση στο Champions League. Το καλοκαίρι, η ρήτρα αποδέσμευσης των 12 εκατομμυρίων ευρώ θα ισχύει μέχρι τα τέλη Ιουλίου και οι ατζέντες του είναι ανοιχτοί σε προσεγγίσεις από τη Σαουδική Αραβία, όπου θα μπορούσε να του προσφερθεί μισθός περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά ανά σεζόν συν πρόσθετα.

Την επόμενη σεζόν, το συμβόλαιό του – που λήγει το 2025 – θα ανανεωθεί αυτόματα κατά ένα χρόνο εάν φτάσει το 50% των συμμετοχών. Στα 30 του, ο Ντιμπάλα επιθυμεί μια τελευταία περιπέτεια πριν από το τέλος της καριέρας του και έτσι θα σκεφτόταν σοβαρά να φύγει από τη Ρόμα αν χάσει το Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόμα, Πίντο, Ντιμπάλα,roma, pinto, ntibala