Ρυζοσαλάτα με γαρίδες και καλαμπόκι

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ρύζι πάρμποϊλντ

1 κ. σ. βούτυρο, ανάλατο

24 μέτριες γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες

1 Χ 170 γρ. καλαμπόκι Gold, “Bonduelle”

½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,

2 κ. σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Για το ντρέσινγκ:

3 κ. σ. μαγιονέζα

2 κ. σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι (Sweet Chilli Sauce)

1 κ. σ. κέτσαπ

½ λεμόνι, ο χυμός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε

μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό που κοχλάζει και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί 15 λεπτά περίπου (ή όση ώρα αναφέρεται στις οδηγίες του πακέτου). Αποσύρουμε το ρύζι από την κατσαρόλα και το απλώνουμε σε ένα ταψί για να σταματήσει το ψήσιμο και να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να γίνει σπυρωτό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ έκτος από το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Όταν θα σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε σε πιατέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρυζοσαλάτα,ryzosalata