Ford: Στην ελληνική αγορά η νέα Mustang Mach-E Rally (τιμή)

Η Ford εμπλουτίζει την γκάμα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E με την έκδοση Rally για αυτούς που τους αρέσει να «παίζουν» στο χώμα.

Η Ford Mustang Mach-E είναι διαθέτει πλούσια γκάμα εκδόσεων, με κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς, και μετά την ασφάλτινη έκδοση επιδόσεων GT,

σειρά για λανσάρισμα έχει η περιορισμένης διάθεσης έκδοση Rally με τα ανάλογα χαρακτηριστικά.

Η Ford εισάγει την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα διαφορετικό πεδίο δράσης, επεκτείνοντας ταυτόχρονα την οικογένεια της Mustang Mach-E. Η νέα αυτή πρόταση διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων που αποδίδει 487 ίππους και τα 880 Nm. Η ηλεκτρική ενέργεια στη νέα Mustang Mach-E Rally παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 91 kWh.

Η νέα έκδοση Rally διαθέτει ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση με νέα αμορτισέρ MagneRide και ελατήρια, που εξασφαλίζουν και αυξημένο κατά 20 χιλιοστά ύψος σε σχέση με τις συμβατικές Mustang Mach-E. Ενισχυμένο είναι και το σύστημα πέδησης, με εμπρός δισκόπλακες διάμετρου 385 χιλιοστών που συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo.

Ειδικά εξοπλισμένη για την κίνησή της στο χώμα, η Mustang Mach-E Rally διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μακρά ιστορία των αυτοκινήτων της Ford που συμμετείχαν σε αγώνες ράλι.

Οι νέοι τροχοί ντύνονται με ελαστικά CrossClimate της Michelin 2 σε διαστάσεις 235/55 R19, τα οποία εξασφαλίζουν υψηλότερο προφίλ και μεγαλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες σε σχέση με εκείνα της Mach-E GT.

Για μεγαλύτερη προστασία από πέτρες και χαλίκια, το κάτω μέρος του αμαξώματος διαθέτει ειδική ποδιά τόσο για τον εμπρός όσο και για τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μια προστατευτική μεμβράνη στην επένδυση των θυρών και στους θόλους των τροχών για τη μείωση των ζημιών στη βαφή. Επιπλέον προστασία παρέχουν και οι λασπωτήρες.

Η νέα Mustang Mach-E Rally είναι εφοδιασμένη με διαφοροποιημένα προγράμματα λειτουργίας όπως το RallySport Drive Mode, το οποίο έχει προγραμματιστεί με βασικό κριτήριο την κίνηση του οχήματος σε εκτός δρόμου διαδρομές, προσαρμόζοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ώστε να επιτρέπει πλαγιολισθήσεις και γραμμική απόκριση στο γκάζι για καλύτερο έλεγχο.

Εκτός από τα παραπάνω, η νέα Mustang Mach-E Rally διαθέτει και την κατάλληλη εμφάνιση με εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, η οποία είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Focus RS, μοναδικές πινελιές αντίθεσης, εμπρός splitter, μαύρη οροφή και ενσωματωμένους στη μάσκα προβολείς ομίχλης που παραπέμπουν σε εκείνους αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ένας συνδυασμός άνεσης, λειτουργικότητας και στυλ που δένει με τις λευκές ζάντες. Υπάρχουν επίσης γυαλιστερές λευκές πινελιές στο ταμπλό και στις ακτίνες του τιμονιού, καθώς και ραφές αντίθεσης στις πόρτες. Τα γνώριμα καθίσματα επιδόσεων είναι της Ford Performance και φέρουν γυαλιστερές λευκές επενδύσεις στην πίσω μεριά της πλάτης τους. Χαρακτηριστική είναι και η ανάγλυφη επιγραφή «Mach-E Rally» στην επιφάνεια του εμπρός μέρους της πλάτης τους.

Στον τομέα των επιδόσεων, η νέα «χωμάτινη» έκδοση Rally της Mustang Mach-E επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Η αυτονομία που εξασφαλίζει το μεγάλο πακέτο μπαταριών είναι της τάξης των 510 χλμ. και η φόρτιση από το 10% έως 80% διαρκεί σε ταχυφορτιστή 150 kW 36 λεπτά.

Η τιμή της νέας Ford Mustang Mach-E Rally, χωρίς προωθητικές ενέργειες και την επιδότηση ηλεκτρικών, έχει οριστεί στα 89.110 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα