Νέο μπλόκο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -Πού απαγορεύεται να παρκάρουν

Νοσοκομείο εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης σε ένα από τα γκαράζ του για τα ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι να αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς.

Ένας οδηγός από το Ηνωμένο Βασίλειο ανάφερε τη δυσαρέσκειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με μια περίεργη κατάσταση που αντιμετώπισε πριν μερικές μέρες. Φανταστείτε να οδηγείτε προς το νοσοκομείο με το παιδί σας και να σας απαγορεύουν την πρόσβαση στο πάρκινγκ επειδή οδηγείτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό ακριβώς συνέβη στον πρωταγωνιστή της ιστορίας

μας, υπογραμμίζοντας την έλλειψη κατανόησης και τις ξεπερασμένες πολιτικές που ακόμα υφίστανται απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Alder Hey στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κ. Freeman-Powell, ο οποίος είχε ραντεβού με γιατρό για πρόβλημα του υιού του, ισχυρίζεται ότι του απαγόρευσαν την είσοδο σε έναν από τους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τον οδηγό υποδέχτηκε μια πινακίδα που έγραφε ότι απαγορεύονται τα ηλεκτρικά οχήματα. Μιλώντας με τον φύλακα του γκαράζ, ανέφερε ότι η μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορούσε να «αντιδράσει» με τον μεταλλικό σκελετό του πάρκινγκ, προκαλώντας πυρκαγιά ή ακόμα και έκρηξη.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η εξήγηση δεν έβγαζε νόημα για τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, συμμορφώθηκε με τα λεγόμενα του φύλακα και πάρκαρε έξω για να μην χάσει το ιατρικό ραντεβού που είχε ο επτάχρονος γιος του.

Μετά από αυτή την δυσάρεστη εμπειρία που είχε, ο κ. Freeman-Powell ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια διαμαρτυρία και μοιράστηκε δημόσια ένα έγγραφο που έστειλε στο εν λόγω νοσοκομείο. Σε αυτό ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να πιάσουν φωτιά σε σχέση με τα ηλεκτρικά, ενώ ζήτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του νοσοκομείου σχετικά με την απαγόρευση.

Το νοσοκομείο εξέδωσε μια δήλωση στο BBC, εξηγώντας ότι «περιόρισε προσωρινά τη στάθμευση ηλεκτρικών οχημάτων σε έναν από τους μικρότερους χώρους στάθμευσης που διαθέτει, ενώ αναβαθμίζει το σύστημα πυρόσβεσης που διαθέτει» μετά από ειδοποίηση της τοπικής Πυροσβεστικής.

Ακόμα, το νοσοκομείο ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να μπορούν να σταθμεύουν στον κύριο χώρο στάθμευσης που διαθέτει, ο οποίος φέρεται να διαθέτει 14 ειδικές θέσεις στάθμευσης με αντίστοιχους φορτιστές.

Οι πυρκαγιές των ηλεκτρικών οχημάτων είναι γνωστό ότι προκαλούν πολλά «προβλήματα» στους πυροσβέστες, ορισμένοι ειδικοί όμως ισχυρίζονται ότι η απόφαση του νοσοκομείου δεν υποστηρίζεται από στοιχεία. Ο Colin Walker, ο οποίος είναι επικεφαλής μεταφορών στην ερευνητική ομάδα Energy And Climate Intelligence Unit, ανέφερε ορισμένα στοιχεία από το EV FireSafe που υποδηλώνουν ότι τα οχήματα με κινητήρες βενζίνης έχουν 80 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν φωτιά, σε σχέση με τα ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα