H Nio φέρνει στην Ευρώπη ηλεκτρικά κάτω των 30 χιλιάδων ευρώ

Η κινεζική Nio λανσάρει την Ευρώπη τη νέα φίρμα Firefly, ξεκινώντας από το 2025 με ένα ηλεκτρικό hatchback που θα το διαθέτει σε τιμή κάτω των 30.000 ευρώ και με τη δυνατότητα εναλλαγής μπαταριών.

Την επιβεβαίωση των παραπάνω έκανε ο Nicolas Vincelot, γενικός διευθυντής της Nio Γαλλίας, στο πλαίσιο του 6ου Γαλλο-Κινεζικού

συνεδρίου στο Παρίσι που έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping.

O Vincelot μίλησε, στο πλαίσιο του συνεδρίου, για την εισαγωγή στην Ευρώπη των εταιρειών ηλεκτρικών αυτοκινήτων Onvo και Firefly, της κινεζικής Nio. Όπως διευκρίνισε, η Onvo θα μπει στην αγορά της ηπείρου μας με το μοντέλο L60 προς το τέλος του 2024, και την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει η Firefly με το πρώτο της ηλεκτρικό hatch, που εξελίσσεται ήδη στην Κίνα.

Το Onvo L60 είναι αντίστοιχο με το Tesla Model Y, και μέχρι πρότινος ήταν γνωστό με το όνομα Alps. Η τιμή του στην Κίνα είναι λίγο κάτω από τις 30 χιλιάδες ευρώ, και διατίθεται εκεί με την επιλογή μπαταρίας 60 ή 90 kWh, με ηλεκτρική πλατφόρμα τεχνολογίας 900V και με κεντρικό επεξεργασρή Snapdragon 8295.

Όσο για τη Firefly, μια εταιρεία χαμηλού κόστους που ίδρυσε η Nio αποκλειστικά για την Ευρώπη, ο Nicolas Vincelot επιβεβαίωσε ότι θα μπει στην αγορά της ηπείρου μας με ένα πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο τιμής κάτω των 30 χιλιάδων ευρώ.

Το hatchback αυτό έχει θεαθεί αρκετές φορές κατά τη φάση των δοκιμών εξέλιξής του στους δρόμους της Κίνας. Είναι αρκετά μοντέρνο σχεδιαστικά, με μεγάλα φωτιστικά σώματα, μικρούς προβόλους και χωνευτές χειρολαβές. Μεταξύ άλλων, αυτό και τα άλλα μοντέλα της Firefly θα υποστηρίζουν τη δυνατότητα εναλλαγής μπαταριών για γρήγορο «ανεφοδιασμό» με ενέργεια.

Τα αυτοκίνητα της Firefly που προορίζονται για την Ευρώπη θα παράγονται στην Κίνα, και στην επαρχία της Anhui - είτε στο εργοστάσιο Cheetah Automobile Factory της Chuzhou, είτε σε εκείνο της Hefei.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα