Mazda CX-5: Υβριδική η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV

Καθώς προχωρά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Mazda θα μετατρέψει σε υβριδικό το best-seller CX-5, στη νέα του γενιά.

Το πέρασμα του CX-5 στην επόμενη σελίδα ήταν μάλλον επιβεβλημένο, παρότι η αισθητική του παραμένει αρκετά μοντέρνα. Το C-SUV της Mazda κλείνει οκτώ χρόνια στην αγορά -από το 2017- και χρειάζεται ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του για να παραμείνει επιτυχημένο.

Η επιβεβαίωση της επερχόμενης

νέας γενιάς του CX-5 και της χρήσης υβριδικής τεχνολογίας ήρθε από την εταιρεία της Χιροσίμα μέσω του επίσημου εγγράφου για την έκθεση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους που τελείωσε την 31η Μαρτίου 2024.

Προς το παρόν δεν διευκρινίζεται από τους Ιάπωνες αν το νέο μοντέλο θα είναι πλήρως υβριδικό ή Plug-in Hybrid, παρά μόνο ότι η μονάδα ισχύος του θα εξελιχθεί εντός των τειχών του εργοστασίου της Χιροσίμα.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς σε πολλά μοντέλα της μέχρι στιγμής -όπως στο CX-50 που διαθέτει στην Κίνα- η Mazda χρησιμοποιούσε την υβριδική τεχνογνωσία της Toyota, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιαπωνικών εταιρειών.

Πάντως, η Mazda παρουσίασε το νέο της sedan Mazda6 -αποκλειστικά για την κινεζική αγορά- με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, και δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και για το νέο CX-5, προσφέροντάς του αρκετά χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις για το CX-5, η εταιρεία της Χιροσίμα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει και το νέο CX-50 στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Θυμίζουμε ότι για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση η Mazda εξελίσσει μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα για το 2027, πάνω στην οποία θα βασίσει μια σειρά από καινούρια EV την τριετία 2028-'30.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα