Πού κατασκευάζεται το μεγαλύτερο parking στην Ελλάδα -Το νέο κτίριο που θα προσθέσει εκατοντάδες θέσεις

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας δημιουργεί νέες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του αριθμού θέσεων στάθμευσης.

Συνεχώς αυξάνεται η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους έφτασε τους 7,7 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 16,5% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 (6.614.076 επιβάτες).

Ο αριθμός των πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 67.447,

με την αύξηση να μεταφράζεται σε 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,9% και 19,3% σε σχέση με το 2023.

Η ανοδική τροχιά της επιβατικής κίνησης δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος ετοιμάζεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, διευκολύνοντας περαιτέρω το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες, η κίνηση στο αεροδρόμιο έχει υπερβεί κατά πολύ τις υφιστάμενες δυνατότητες των εγκαταστάσεων, και ως εκ τούτου απαιτούνται επενδύσεις που ήδη δρομολογούνται.

Οι επεκτάσεις θα γίνουν σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να ξεκινάει τους επόμενους μήνες και να έχει ως αιχμή του δόρατος την κατασκευή ενός νέου πολυώροφου κτιρίου στην περιοχή του πάρκινγκ μικρής διάρκειας 2 (Short Term 2). Παράλληλα, προβλέπεται και επέκταση του οδικού δίκτυο στην περιοχή του τέρμιναλ.

Σήμερα, ο χώρος στάθμευσης Μακράς Διάρκειας που βρίσκεται παραπλεύρως της Αττικής Οδού έχει 5.800 διαθέσιμες θέσεις, ενώ υπάρχει και ο χώρος στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 & 2), στο επίπεδο των Αφίξεων, απέναντι από τον Κύριο Αεροσταθμό που προσθέτει 1.300 θέσεις.

Θυμίζουμε ότι στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, υπάρχουν 14 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμβατά με όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα (καλώδιο, όχημα), με την ισχύ των φορτιστών να φτάνει μέχρι 120 kW.

Yπάρχει και χώρος ειδικά προορισμένος για στάθμευση μοτοσυκλετών. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο πάρκινγκ σύντομης στάθμευσης, ακριβώς δίπλα στο πεζοδρόμιο του τερματικού σταθμού στο ύψος των Αφίξεων.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα