Η νέα λειτουργία στο iPhone που τα αλλάζει όλα -Πώς διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο

H Google δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός κολοσσός που ανακοινώνει νέες λειτουργίες για χρήση στο αυτοκίνητο, μιας και η Apple παρουσίασε νέες ενημερώσεις στις συσκευές της και το CarPlay.

Οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν διαρκώς νέες ενημερώσεις με επιπλέον λειτουργίες, και πέρα από τις κλασικές που γνωρίζουμε όλοι, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.

Η

Apple προχώρησε αυτές τις μέρες σε νέες ενημερώσεις για το CarPlay και ταυτόχρονα εισήγαγε την λειτουργία Vehicle Motion Cues για τα iPhone και iPad.

Ξεκινώντας από την τελευταία, οι Vehicle Motion Cues στοχεύουν στη καταπολέμηση της ναυτίας όταν κινείστε με το αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο Μέσο. Όπως εξηγεί η Apple, η ναυτία προκαλείται συνήθως από μια «σύγκρουση» των αισθήσεων, μεταξύ αυτού που βλέπει ένα άτομο και αυτού που αισθάνεται. Σε μια τέτοια περίπτωση, η οθόνη που κοιτάτε είναι ακίνητη, ενώ αισθάνεστε το όχημα να κινείται.

Για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο, οι Vehicle Motion Cues εμφανίζουν κινούμενες κουκίδες στα άκρα της οθόνης για να δείχνουν την φορά που κινείται το όχημα. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός στρίψει αριστερά, οι κουκίδες θα κινηθούν προς τα δεξιά και το ανάποδο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν επιταχύνει ή επιβραδύνει το όχημα, με τις κουκίδες να κινούνται προς το πάνω ή το κάτω μέρος της οθόνης αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν δείχνει τόσο χρήσιμη και φαίνεται να αποσπά την προσοχή του χρήστη, μερικοί άνθρωποι μπορεί να το εκτιμήσουν. Η Apple ανέφερε επίσης ότι οι Vehicle Motion Cues μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εμφανίζονται αυτόματα ή μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν μέσω του Κέντρου Ελέγχου.

Όσον αφορά το CarPlay, απέκτησε μια ποικιλία νέων λειτουργιών πρόσβασης και χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του Φωνητικού Ελέγχου. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον Πλοηγό και ορισμένες ακόμα εφαρμογές, μόνο με τη φωνή τους.

Επιπλέον, η νέα λειτουργία «Αναγνώρισης Ήχου» στοχεύει να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής, εμφανίζοντας οπτικές ειδοποιήσεις όταν το σύστημα ακούει κόρνες ή σειρήνες από κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης. Τέλος, τα Color Filters θα κάνουν τη χρήση του CarPlay πιο εύκολη στην ανάγνωση και χρήση για τα άτομα που έχουν αχρωματοψία.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα