Πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας έλαβαν τα πρώτα 26 ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong

Σε ποια περιοχή ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν κανονικά τα ηλεκτρικά κινεζικά οχήματα που απέκτησε η Ελλάδα.

Πινακίδες κυκλοφορίας έλαβαν την Τρίτη 14 Μαΐου τα πρώτα 26 από τα συνολικά 110 ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong, τα οποία βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται

σύντομα να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στην Συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και επίσημα η έναρξη δρομολόγησης των ηλεκτρικών λεωφορείων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο νόμο 5106 / 2024 του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθαρίζεται ότι: «Περί συμβάσεων προμήθειας τροχαίου υλικού για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με μέσα οδικής μεταφοράς καθώς και η περαιτέρω διάθεσή του από τις Ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ επιτρέπεται η μεταβίβαση της κυριότητας του τροχαίου υλικού και των παρελκομένων του η οποία συντελείται με την έκδοση Κοινής Απόφασης των ΥΠΥΜΕ και ΥΠΟΙΚ με την οποία προσδιορίζονται το προς μεταβίβαση τροχαίο υλικό και τα παρελκόμενά του, επίσης καθορίζονται οι σχετικές διαδικασίες έκδοσης των αδειών κυκλοφορίας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.»

Μάλιστα στην τροπολογία επισημαίνεται επίσης ότι η μεταβίβαση του τροχαίου υλικού και των παρελκομένων απαλλάσσεται κάθε φόρου, τέλους εισφοράς και πάσης φύσεως οικονομικής επιβάρυνσης.

Οπότε σύμφωνα και με την τροπολογία τα ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong θα φέρουν άδειες κυκλοφορίας με ιδιοκτήτες τον ΟΑΣΑ για την Αθήνα και τον ΟΑΣΘ για την Θεσσαλονίκη.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong υποβλήθηκαν σε σκληρές δοκιμές που περιελάμβαναν τη διάνυση 5.000 χιλιομέτρων για το κάθε όχημα. Η αυτονομία τους είναι περίπου 400 χιλιόμετρα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΥΠΥΜΕ η αυτονομία τους σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας θα κυμαίνεται πέριξ των 200 χιλιομέτρων. Στο τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 550 καινούργια λεωφορεία.

Ποιος θα επισκευάζει τα λεωφορεία της Yutong;

Ο όμιλος Παπαδάκη επιλέχθηκε από την Yutong για την συντήρηση των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Liu Hyk, Service Director of Eastern Europe της Yutong Bus & Coach και ο κ. Κώστας Γ. Παπαδάκης, Διευθυντής After Sales του Ομίλου ολοκλήρωσαν της υπογραφή της εξουσιοδότησης συντήρησης των ηλεκτρικών λεωφορείων της Yutong από τον Όμιλο Παπαδάκη.

Η νέα συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του Ομίλου.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τις μεταφορές εντός της ΕΕ και ο Όμιλος Παπαδάκη πρωτοπορεί μέσω της ετοιμότητας του να παρέχει υπηρεσίες service υψηλού επιπέδου και πιστοποίησης σε χρήστες ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων.

Δείτε σε βίντεο τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία λίγο πριν βγουν επίσημα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα