Μέσα στο 2024 το «μικρό» και πιο προσιτό Toyota Land Cruiser

Το «μικρό» Toyota Land Cruiser των 4,5 μέτρων, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή -και ελληνική- αγορά, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στη χρονιά.

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του κλασσικού Land Cruiser, η Toyota εξελίσσει και μια μικρότερη έκδοσή του που θα φέρει με πιο συμπαγείς διαστάσεις και με πιο προστική τιμή (της τάξης των 40.000 ευρώ) τις αρετές της τετρακίνησης και off-road ικανότητας του μεγάλου του αδερφού.

Οι

μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήκος του θα είναι κοντά στα 4,5 μέτρα, και ανάλογο του πεντάθυρου Suzuki Jimny (που δεν εισάγεται στη χώρα μας). Αυτό θα το τοποθετεί στην κατηγορία των C-SUV, δίπλα σε δύο άλλα μοντέλα της Toyota στην κατηγορία, τα C-HR και Corolla Cross, που ωστόσο έχει το καθένα τον δικό του πολύ διαφορετικό προσανατολισμό.

Όμως, θα είναι ένα από τα πιο ικανά off-roaders της κατηγορίας αυτής, υιοθετώντας από το μεγάλο Land Cruiser την τετρακίνηση, το σασί, το κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, το μπλοκέ πίσω διαφορικό, τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος Multi-Terrain Select, και πολλά άλλα.

Ο off-road προσανατολισμός του, άλλωστε, θα φαίνεται και στο σχεδιασμό του: με το παραδοασιακό τετραγωνισμένο σχήμα των καθαρόαιμων 4x4, με τα πολλαπλά περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, με τους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών και με τους μεγάλους κάθετους εξωτερικούς καθρέπτες.

Παράλληλα, οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω θα προσφέρουν εξαίρετες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, ενώ το μικρότερο μεταξόνιο θα συμβάλλει στις καλύτερες γωνίες ράμπας για τη διάσχιση σκληροτράχηλων εδαφών. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι για τα μηχανικά μέρη του μικρού Toyota Land Cruiser.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα