5 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα μας όταν πετάξουμε με αεροπλάνο

11:32 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Μια σειρά από αλλαγές συντελούνται στο σώμα μας κατά την διάρκεια του ταξιδιού με αεροπλάνο. Και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε στους αιθέρες και σε απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων μέτρων από το έδαφος μπορεί να προκαλέσει ένταση και άγχος.

Εκτός, όμως, από το υψόμετρο, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι και η αλλαγή στη ζώνη ώρας, εντείνοντας τις διακυμάνσεις στην διάθεση μας.

Σ’ αυτό το κείμενο έχουμε συγκεντρώσει πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα μας, όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο.

Αλλοίωση της γεύσης

Μπορεί το φαγητό να μας φαίνεται άνοστο κατά την

διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο, ωστόσο, δεν «φταίνε» τα υλικά. Η αίσθηση της γεύσης, της όσφρησης, ακόμα και της ακοής αλλάζουν άρδην. Κι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις απότομες αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Έτσι, πρώτα αλλάζει η όσφρηση κι έπειτα η γεύση, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να «καταλάβουμε» το γλυκό και το αλμυρό, καθώς η αίσθησή τους μειώνεται κατά 30% στον αέρα. Αντίθετα, το ξινό, το πικρό, το καυτερό και το πικάντικο μένουν αναλλοίωτα.

Πρήζονται τα πόδια

Τα ταξίδια με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους δεν είναι σίγουρα και τα πιο άνετα, λόγω των στενών καθισμάτων, καθώς δεν μπορείς τα τεντώσεις με ευκολία τα πόδια σου. Σε περίπτωση, επιπλέον, που κάνεις ένα πολύωρο ταξίδι και με «κανονικές» εταιρίες, ενδέχεται να νιώσεις πρήξιμο στα πόδια σου, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα σε σε θρόμβωση.

Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην έλλειψη κίνησης και στην στασιμότητα. Για να αποφύγετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να σηκώνεστε από την θέση σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τεντώνετε τα πόδια σας (ή για να περπατήσετε, όσο είναι δυνατόν), βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα.

Οξυθυμία

Ορισμένα άτομα μπορεί να βρίσκουν το ταξίδι με αεροπλάνο ως μια εξαιρετική εμπειρία, ωστόσο, μερικοί ενδέχεται να νιώσουν νευρικότητα και ανησυχία.

Αναμφίβολα, τα αεροπλάνα είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, ωστόσο, τυχόν αναταράξεις – λόγω των λεγόμενων κενών αέρος- μπορεί να προκαλέσουν και άγχος.

Σπυράκια

Το άγχος ενεργοποιεί τις ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανίσουμε σπυράκια στον σώμα μας. Εξάλλου, η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται σταδιακά, κατά την διάρκεια της πτήσης με αεροπλάνο, κάτι που οφείλεται στον ξηρό αέρα

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να πάρουμε μία ενυδατική κρέμα που θα μας βοηθήσει να φροντίσουμε το πρόσωπό μας.

Πονόδοντος

Δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που νιώθουν πονόδοντο κατά την διάρκεια της πτήσης με το αεροπλάνο. Αυτό συμβαίνει λόγω των απότομων αλλαγών στην πίεση του αέρα μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου.

To άρθρο 5 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα μας όταν πετάξουμε με αεροπλάνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα