Οι 4 κινήσεις που μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα αν έχετε βουλωμένη μύτη

08:01 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι απότομες εναλλαγές του καιρού σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη έχουν προκαλέσει έξαρση των κρυολογημάτων και των ιώσεων. Βέβαια, την άνοιξη κορυφώνονται και οι αλλεργίες, εξαιτίας της γύρης που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα και της ανθοφορίας.

Κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε φραγμένα ιγμόρεια, που επιφέρουν πόνο στα αυτιά και ερεθισμό στα μάτια.

Φυσικά, το μπούκωμα της μύτης και το συνάχι έχει ως συνέπεια την κακή ποιότητα ύπνου και την ενδεχόμενη απώλεια της όσφρησης, λόγω της δυσκολίας στην αναπνοή.

Ωστόσο,

υπάρχουν τέσσερις κινήσεις για να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα και να αποσυμφορήσετε τη βουλωμένη μύτη σας.

Εισπνοές με αιθέρια έλαια

Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο. Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο έχει ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες (συμπεριλαμβανομένης αντισηπτικής, αντιμυκητιασικής και αντιμικροβιακής δράσης).

Με την εισπνοή, θα μεταφέρετε το αντιβιοτικό άμεσα στις ρινικές σας μεμβράνες. Επίσης, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στην αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις.

Εισπνοές με μηλόξυδο

Το μηλόξυδο αραιώνει την βλέννα που συσσωρεύεται στις ρινικές διόδους και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρη στο βήτα καροτένιο, το ασβέστιο και το κάλιο του μήλου.

Εισπνοές με σκόρδο

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο (3 έως 4 σκελίδες). Σταθείτε πάνω από τους ατμούς της κατσαρόλας και έπειτα καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Ύστερα, ξεκινήστε να παίρνετε βαθιές εισπνοές.

Αρχικά, ενδέχεται να σας φανεί ενοχλητικό, όμως, ο ατμός πρόκειται να καθαρίσει τις αναπνευστικές οδούς. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και έχει αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Το κόλπο με τα χέρια σας

Πιέζετε το άκρο της γλώσσας στο πρόσθιο μέρος του ουρανίσκου και έπειτα πιέζετε με τα δάχτυλα το μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια κάτω από το μέτωπο σας. Επαναλαμβάνετε εναλλάξ τις κινήσεις για 20 δευτερόλεπτα. Ένα ακόμη κόλπο είναι το εξής:

Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Τοποθετήστε τα δύο δάχτυλα στη μύτη σας, ώστε να την κλείσετε. Στη συνέχεια, κάντε μια βαθιά εισπνοή από το στόμα, κρατώντας την αναπνοή σας για μερικά δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη κίνηση στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο για την έλλειψη οξυγόνου, αποφράσσοντας τις ρινικές οδούς.

 

To άρθρο Οι 4 κινήσεις που μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα αν έχετε βουλωμένη μύτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα