Πιλότος αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβάστε τις αναταράξεις την ώρα της πτήσης

15:33 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι αναταράξεις κατά την διάρκεια της πτήσης με αεροπλάνο είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, μερικοί επιβάτες πανικοβάλλονται, νιώθοντας ότι το αεροπλάνο πρόκειται να πέσει.

Το άγχος τους, μάλιστα, αυξάνεται σε περίπτωση που οι αναταράξεις πολλαπλασιαστούν, κάνοντας συνεχώς αρνητικές σκέψεις.

Όμως, ένας πιλότος των Βασιλικών Ολλανδικών Αερογραμμών (σ.σ. στα ολλανδικά: Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, που εδρεύουν στο Αμστελφέιν, επιχειρεί να καθησυχάσει τους επιβάτες, ανεβάζοντας ένα σχετικό βίντεο στην

πλατφόρμα Tik Tok με περισσότερες από 6 εκατομμύρια προβολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η KLM ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1919, γεγονός που την καθιστά την παλαιότερη αεροπορική εταιρεία που εξακολουθεί να λειτουργεί με το όνομα με το οποίο ιδρύθηκε.

«Οι αναταράξεις είναι ένα φυσικό μέρος της πτήσης και δεν σημαίνει ότι υφίσταται κάποιο πρόβλημα με το αεροπλάνο», διαβεβαιώνει ο πιλότος.

Προσθέτει ότι «το γεγονός που μοιάζει με καταστροφικό, συμβαίνει, επί της ουσίας, λόγω αρκετά αθώων αλλαγών της ροής του αέρα γύρω από το αεροπλάνο», μεταφέροντας με έμφαση το μήνυμα ότι οι επιβάτες «δεν πρέπει να φοβούνται».

«Καθώς το αεροπλάνο πετάει, συναντά διαφορετικές αέριες μάζες με διαφορετικές θερμοκρασίες, με ταχύτητες και κατευθύνσεις ανέμου», επισημαίνει.

@klm From us, to you: you don’t have to be scared of turbulence #KLM #Royaldutchairlines #turbulence #didyouknow ♬ original sound – KLM Royal Dutch Airlines

«Αυτές οι αέριες μάζες οδηγούν σε διαφορετικούς θύλακες πυκνότητας, που οδηγούν σε αναταράξεις. Όταν το αεροπλάνο πετάει μέσα από αυτούς τους θύλακες, μπορεί να σημειωθούν ορισμένα τραντάγματα καθώς και κραδασμοί», εξηγεί.

Μάλιστα, ο Ρομπ Μπιντλ που είναι πιλότος της United Airlines παρομοίασε την αίσθηση με τα «τραντάγματα που αισθάνεται ένας οδηγός αυτοκινήτου στο δρόμο», σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News.

Αν και οι αναταράξεις μπορεί να είναι άβολες και ενοχλητικές, ωστόσο, τα σύγχρονα αεροπλάνα είναι «σχεδιασμένα για να αντέχουν την πίεση του αέρα, παρέχοντας ασφάλεια», σύμφωνα με τον πιλότο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ακόμα και τα μέλη του πληρωμάτων των αεροπλάνων εκπαιδεύονται σχετικά με τις αναταράξεις με στόχο την ασφάλεια όλων των επιβατών.

 

To άρθρο Πιλότος αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβάστε τις αναταράξεις την ώρα της πτήσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιλότος,pilotos