Παναθηναϊκός: Αυτά περιμένει να πάρει από τον Τζορτζ Μπάλντοκ

00:00 7/5/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τον σχεδιασμό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Οι πράσινοι μετά την απόκτηση του Νεμάνια Μακσίμοβιτς τον Ιανουάριο, έφτασαν σε προφορική συμφωνία με τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το συμβόλαιο του 31χρονου δεξιού μπακ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε αυτή την συγκυρία.

Ο Παναθηναϊκός είχε στο μικροσκόπιό του τον Μπάλντοκ εδώ και καιρό και κινήθηκε πολύ "αθόρυβα" και μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας, γνωρίζοντας πως για την απόκτησή του είχε δείξει ενδιαφέρον κι άλλη ελληνική ομάδα

Έτσι, οι πράσινοι προχωρούν στην τρίτη προσθήκη Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή μετά από εκείνες του Τάσου Μπακασέτα και του Γιώργου Λημνιού.

Η εμπειρία και οι παραστάσεις του στην Αγγλία

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στις παραστάσεις του 31χρονου δεξιού μπακ. Ο Μπάλντοκ έχει φάει με το... κουτάλι τα αγγλικά γήπεδα. Έχει αγωνιστεί από τις χαμηλότερες κατηγορίες, μέχρι την σκληροτράχηλη Championship και φυσικά την Premier League. Την φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την έχει τιμήσει με το παραπάνω, με 219 συμμετοχές και έξι γκολ.

Έχει παίξει επίσης μεταξύ άλλων για την Μίλτον Κέινς Ντονς και την Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν ποδοσφαιριστή, γαλουχημένο στα αγγλικά γήπεδα, επομένως μπορεί να αντέξει το υψηλό τέμπο και τον μεγάλο φόρτο. Ικανότητα αρκετή χρήσιμη στην Stoiximan Super League, όπου ο ρυθμός είναι αισθητά πιο χαμηλός.

Ο Μπάλντοκ διακρίνεται για τις αντοχές του και είναι κάτι που θέλουν να αξιοποιήσουν οι πράσινοι. Μάλιστα την σεζόν 2019/2020 ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής σε ολόκληρη της Premier League. Για την ακρίβεια είχε παίξει για 3.420'.

Ο 31χρονος δεξιός μπακ γνωρίζει και από πρωταθλητισμό. Όχι στην Premier League, όπου με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μάχεται για την παραμονή (δεν τα κατάφερε φέτος), αλλά στην Championship. Ο Μπάλντοκ ήταν από τους πιο κομβικούς σε δύο ανόδους των λεπίδων στην πρώτη κατηγορία, ενώ το 21/22 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά των playoffs από την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Μπάλντοκ ξέρει δηλαδή πώς είναι να αγωνίζεται υπό την πίεση του αποτελέσματος, ειδικά σ' ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως είναι η δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όταν μάρκαρε τον Εμπαπέ

Ο Μπάλντοκ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα, ωστόσο δεν θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Ο 31χρονος δεξιός μπακ έχει φορέσει σε 12 παιχνίδια το Εθνόσημο, κάνοντας το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2022 στο Nations League.

Μία από τις κορυφαίες του βραδιές ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Η Εθνική στάθηκε επάξια απέναντι στη Γαλλία στο Σταντ ντε Φρανς και χρειάστηκε ένα πέναλτι, προκειμένου να ηττηθεί τελικά 1-0 από τους Les Bleus. Ο Μπάλντοκ είχε το δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει στην πλευρά του τον Κιλιάν Εμπαπέ.

"Θα βάλω τα δυνατά μου" είχε δηλώσει στο SPORT24 πριν από την αναμέτρηση και τα κατάφερε επάξια. Ήταν από τους κορυφαίους της Εθνικής σε αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα, είχε πάρει την υψηλότερη βαθμολόγηση από το Sofascore μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ελλάδας.

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 58 ενέργειες, εξαιρετική ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (23/28), 2/3 ντρίμπλες, ενώ βγήκε κερδισμένος σχεδόν σε όλες του τις μονομαχίες, έχοντας επτά στις οκτώ κερδισμένες. Και όλα αυτά, προσπαθώντας να βάλει... χαλινάρι στον Εμπαπέ.

Ο Μπάλντοκ γοητεύεται από τις προκλήσεις και από τα μεγάλα παιχνίδια. Άλλωστε τα έχει ζήσει στην Premier League απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους. "Από νεαρός ποδοσφαιριστής και όταν μεγαλώνεις θέλεις να παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια, να δοκιμάζεις τον εαυτό σου απέναντι στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη" είχε αναφέρει στο SPORT24.

Έτσι αγωνίστηκε φέτος στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Η φετινή χρονιά δεν είναι εύκολη για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι λεπίδες βρίσκονται στην τελευταία θέση και έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ είναι η αλήθεια πως έχει μειωμένα χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μπάλντοκ έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια, τα οποία μεταφράζονται σε 969 παιχνίδια. Μάλιστα, στις αγωνιστικές είναι εκτός αποστολής, καθώς ταλαιπωρείται με τραυματισμό, όπως είχε δηλώσει στις αρχές του Απριλίου ο προπονητής της Σέφιλντ.

Φέτος, εκτός από τη θέση του δεξιού μπακ, έχει χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός αμυντικός σε τριάδα. Έχει 41 ενέργειες ανά 90λεπτο, με τον χώρο δράσης του να εκτείνεται σε όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς, ενώ είναι δραστήριος και στην περιοχή της ομάδας του (εφόσον έχει παίξει και ως στόπερ).

Ανά 90λεπτο έχει 26.9 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις και ακρίβεια 73.3%. Γενικά είναι ένας παίκτης που ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο σε αρκετές περιστάσεις, ωστόσο φέτος εμφανίζεται να έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο. Άλλωστε, η Σέφιλντ δέχεται πίεση από την αντίπαλη ομάδα.

Στο ανασταλτικό κομμάτι έχει 1.4 τάκλιν ανά παιχνίδι και 0.8 κλεψίματα. Ανά 90λεπτο έχει 3.4 ανακτήσεις κατοχής και 2.3 εκκαθαρίσεις της μπάλας. Επιπλέον, φέτος έχει νικήσει το 49% των μονομαχιών που έχει δώσει.

Συμπερασματικά, ο Μπάλντοκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο και διψάει για προκλήσεις. Πέρα από τη θέση του δεξιού μπακ, φέτος έπαιξε και ως στόπερ σε τριάδα, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε όλο το μήκος της πλευράς του ανάλογα τις περιστάσεις, διαθέτει ανασταλτικές αρετές και μπορεί να βοηθήσει στο build up.

Keywords
Τυχαία Θέματα