Ευαγγελισμός για VIP: Έκθετη η κυβέρνηση – Ποιος είναι ο διοικητής που διέταξε διαλογή ασθενών και τα… παρακάλια στον Πολάκη

Παραμένει στη θέση του ο διοικητής του Ευαγγελισμού Τάσος Γρηγορόπουλος, παρά το σάλο και τον αποτροπιασμό που προκαλεί η έγγραφη οδηγία προς τους γιατρούς, να νοσηλεύουν «κατά απόλυτη προτεραιότητα», όσους διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και θα βρεθούν στις 29 Μαΐου για τον τελικό του Conference League.

Η κάλυψη που προσέφερε στον αμφιλεγόμενο διοικητή για την ντροπιαστική,

αντιεπιστημονική και απάνθρωπη οδηγία, τόσο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τον απαλλάσσουν στο παραμικρό από τις δικές του ευθύνες, ενώ επιτείνουν το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει γι’ αυτόν στο χώρο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και γενικότερα της υγείας.

Άλλωστε επί των ημερών του ο Ευαγγελισμός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και υποδομών και διοικητικά – με λίγα λόγια μόνο επιτυχημένος δεν (πρέπει να) θεωρείται.

Όπως αποκαλύπτεται στο μεταξύ και από την ημέρα που εξέδωσε την κατάπτυστη οδηγία για μετατροπή του Ευαγγελισμού σε πριβέ νοσοκομείο για τους VIP του ποδοσφαιρικού τελικού, ουδεμία υποχρέωση προκύπτει για «απόλυτη προτεραιότητα» στην εξυπηρέτηση των επισήμων και των ξένων φιλάθλων, που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Η χώρα δηλώνει μεν «νοσοκομείο αναφοράς» – ουδεμία σχέση έχει αυτό με την επισήμανση για όσους διαμένουν σε συγκεκριμένα 5άστερα ξενοδοχεία του κέντρου – αλλά σε κάθε περίπτωση τη σειρά εξυπηρέτησης την καθορίζει ο γιατρός με αμιγώς ιατρικά κριτήρια.  

Ουσιαστικά ο κ. Γρηγορόπουλος ζητά να κλείσει ο Ευαγγελισμός για τους Έλληνες πολίτες για τις ημέρες παραμονής των VIP στην Αθήνα. Η γραπτή εντολή που εξέδωσε ουσιαστικά αποτρέπει την προσέλευση ασθενών, καθώς θέτει το νοσοκομείο σε άλλο καθεστώς από αυτό που ισχύει σε κάθε πολιτισμένη χώρα!

Και είναι απορία άξιο το πώς η κυβερνητική ηγεσία όχι μόνο καλύπτει και δεν αλλάζει την εντολή αυτή, αλλά υπεραμύνεται μία προσβλητικής ενέργειας, που επιβάλλει ωμές διακρίσεις στην πρόσβαση στο σημαντικότερο αγαθό για τον άνθρωπο, αυτό της υγείας.

Η προσπάθεια προσκόλλησης στον Πολάκη και η επίκληση της… φτώχειας   

Ο κ. Γρηγορόπουλος δεν είναι ούτε καινούργιος, ούτε άγνωστος στα διοικητικά των νοσοκομείων. Και πάντως η πορεία του μόνο αψεγάδιαστη δεν μπορεί να την πει κανείς, καθώς έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με εργαζόμενους, συνδικαλιστές, ακόμα και σε δικαστική διαμάχη γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε απομακρύνει….

Μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία του Παύλου Πολάκη, ο κ. Γρηγορόπουλος «ξεροστάλιαζε» για ώρες και επίμονα στο γραφείο του στο υπουργείο Υγείας τότε, εκλιπαρώντας περίπου, για να παραμείνει στη θέση του. Ο κ. Πολάκης ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας – μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό – τον απομάκρυνε τελικά και ο κ. Γρηγορόπουλος κατέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση, χωρίς όμως να δικαιωθεί!

Συγκεκριμένα, με άλλους δύο είχε προσφύγει στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν άλλη απασχόληση μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία, καθώς και ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους». Το ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 45 – 47/2016 αποφάσεις του αναφέρει ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημά τους και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση και έτσι απέρριψε την αίτησή τους.

Μάλιστα έχει γραφεί ότι χρησιμοποιεί πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως BMW X6 και Porche και διαθέτει πολυτελές σπίτι με πισίνα στη Βούλα, άρα δύσκολα θα έστεκε μία τέτοια προσφυγή, έστω κι αν εκείνη την επίμαχη περίοδο δεν είχε όλα όσα μπορεί να κατέχει σήμερα.

Οικονομολόγος που δίνει ιατρικές οδηγίες

Στέλεχος της ΝΔ ο κ. Γρηγορόπουλος είδε στο χώρο της διοίκησης νοσοκομείων μία μεγάλη ευκαιρία για καριέρα.

Ξεκίνησε μάλιστα από την εποχή του Νικήτα Κακλαμάνη και στη συνέχεια επί Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εμφανίζεται ως «οικονομολόγος με μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» και άρχισε την πορεία του από το Λαϊκό, ενώ επί Αντώνη Σαμαρά πήγε για πρώτη φορά στον Ευαγγελισμό.

Τώρα, το πώς ένας οικονομολόγος δίνει ιατρικού τύπου εντολές σε γιατρούς για το πώς θα νοσηλεύουν τους ασθενείς είναι ένα προκλητικό παράδοξο, αλλά όταν θεωρεί κάποιος τον εαυτό του «άριστο» και κυρίως ανεξέλεγκτο, όλα γίνονται.

Από τον ιδιωτικό τομέα δεν πέρασε για πολύ, καθότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ φρόντιζαν πάντα να τον αποκαθιστούν – είχε περάσει για λίγους μήνες από το ιδιωτικό μαιευτήριο Ρέα.

Ατέλειωτες συγκρούσεις με γιατρούς

Ο κ. Γρηγορόπουλος έχει έρθει σε σύγκρουση με εργαζόμενους ουκ ολίγες φορές και μάλιστα το 2022 κατηγορήθηκε από το σωματείο για εκδικητική απόλυση του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου.

Τού καταλογίζουν ότι συμπεριφέρεται αυταρχικά και με την αλαζονεία που χαρακτηρίζει πολλά γαλάζια στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

«Το νοσοκομείο που θεωρείται η «ναυαρχίδα» του Δημοσίου Συστήματος Υγείας απαξιώνεται συστηματικά. Και όποιος τολμήσει να μιλήσει διώκεται. Ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, διοικητής και επί κυβέρνησης Σαμαρά, φέρεται να επιδεικνύει αυταρχική συμπεριφορά» καταγγέλλει το σωματείο.

 Πριν ένα χρόνο είχε «καταφέρει» με τις ενέργειές του να ξεσηκώσει σύσσωμο τον συνδικαλιστικό ιατρικό κόσμο – ακόμα και παρατάξεις της ΝΔ – για την μετακίνηση της ιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου. Είχαν γίνει τότε και στάσεις εργασίας στον «Ευαγγελισμό», με τον ίδιο να δηλώνει αλαζονικά «αυτά δε περνάνε εδώ» προκαλώντας ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ξήλωσε στελέχη με κομματικά κριτήρια

Μάλιστα, όπως είχε γραφτεί το 2020 (πηγή: healthweb) η πρώτη κίνηση που έκανε ο κ. Γρηγορόπουλος μόλις ανέλαβε διοικητής ήταν να «ξηλώσει» στελέχη του νοσοκομείου υπέρ στελεχών και του προέδρου της ΔΑΚΕ, ο οποίος έγινε διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αυτή.

Η στελέχωση του νοσοκομείου έγινε ένα ατέλειωτο πεδίο και εσωκομματικών συγκρούσεων, ενώ είχε κάνει αλγεινή εντύπωση ότι έφυγε τότε, εν μέσω διαμαχών στο νοσοκομείο, εξαιτίας των επιλογών του, για διακοπές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς με αποτέλεσμα στις 4 Ιανουαρίου 2020 που επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον Ευαγγελισμό να τον αναζητά χωρίς αποτέλεσμα!

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: Απολογισμός της περιοδείας στην Κρήτη με πυρά σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και Ούρσουλα, Πρέσπες και Ουκρανία

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ελάχιστο χρέος η παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονία των Ποντίων»

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Λέει ψέματα για τους VIP στον Ευαγγελισμό» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα