ΗΠΑ: Ακραία επίθεση του Τραμπ στον Μπάιντεν, ισχυρίστηκε ότι έχει δημιουργήσει «κυβέρνηση Γκεστάπο»

Το ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και διεκδικητής με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα νέας θητείας στο Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, αρέσκεται στο να προκαλεί με τις δηλώσεις του, είναι παγκοίνως γνωστό. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που πηγαίνει τα πράγματα λίγο πιο μακριά απ’ όσο είναι ανεκτό.

Το ίδιο συνέβη και τώρα, όταν ο επιχειρηματίας κλιμάκωσε περαιτέρω τις επιθέσεις του περί εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ,

Τζο Μπάιντεν, την οποία συνέκρινε με την Γκεστάπο, την μυστική αστυνομία εσωτερικής ασφάλειας του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία, σύγκριση που καταδίκασαν αμέσως ο Λευκός Οίκος κι η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

«Αντί να απηχεί την αποκρουστική ρητορική φασιστών, να γευματίζει με νεοναζί και να τροφοδοτεί χρεοκοπημένες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε γενναίους αστυνομικούς, ο πρόεδρος Μπάιντεν συσπειρώνει τον αμερικανικό λαό γύρο από τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας και το κράτος του δικαίου», σχολίασε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ από το αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν είχε τονιστεί ότι «η εκστρατεία του Τραμπ περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον ίδιο, την οργή του, την εκδίκησή του και τα ψέματα του».

Όλα άρχισαν όταν, απευθυνόμενος σε κοινό στελεχών και χορηγών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως έχουν δημιουργήσει «κυβέρνηση Γκεστάπο», καταφερόμενος επίσης εναντίον των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι χειρίζονται ποινικές διώξεις σε βάρος του, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα New York Times. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας 90 λεπτών στην ιδιοκτησία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, ηχογράφηση της οποίας διέρρευσε σε αμερικανικά ΜΜΕ από δωρητή του Τραμπ.

Αντιμέτωπος με τέσσερις χωριστές ποινικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης απάτης για την οποία δικάζεται από τη 15η Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ δεν παύει να καταγγέλλει το «κυνήγι μαγισσών» της κυβέρνησης των Δημοκρατικών εναντίον του, με σκοπό κατ’ αυτόν να εξαλειφθεί από την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στις δικαστικές διώξεις σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα