ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Ανδρουλάκης θέλει «να φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία» – Στην τελική ευθεία για την… δεύτερη θέση

Να σταλεί το ηχηρό μήνυμα της πολιτικής ανατροπής της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βλέποντας το κόμμα του να βαδίζει προς τις εκλογές «έχοντας απέναντί του» τις δημοσκοπήσεις, τα δίνει όλα για τη μάχη της δεύτερης θέσης, η οποία σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος είναι ακόμα ανοιχτή καθώς όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, «το παιχνίδι παίζεται». 

«Να αποκτήσει αντίπαλο η
Νέα Δημοκρατία»

Ακόμα και την περίοδο του Πάσχα, φάνηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να διατηρήσει την ιδιαιτέρως «σκληρή γλώσσα» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη. Στον πυρήνα της στρατηγικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τα σκληρά διλήμματα της κάλπης και η «αποδόμηση» των πολιτικών αντιπάλων. 

Μέσα σ’ αυτόν τον χάρτη της στρατηγικής του Κινήματος υπάρχει σαφής αναφορά στην Ακροδεξιά και τον υπαρκτό κίνδυνο που εντοπίζουν στελέχη του κόμματος για «προβληματική» άνοδο. 

«Την 9η Ιουνίου θα ανοίξει η πόρτα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είστε παρελθόν», δήλωσε από τη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει ότι ο μεγάλος στόχος για το κόμμα του είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές «να υπάρχει αντίπαλος που θα μπορεί να κερδίσει τη Ν.Δ.».

Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Σε ό,τι έχει να κάνει με την «παρέα του Μαξίμου» γίνεται κριτική για την ακρίβεια, τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη μετά και τη δικαστική απόφαση για το Μάτι αλλά και την υγεία. 

Όσον αφορά την δεύτερη θέση, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και ο ίδιος τονίζουν ότι «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητικές πολιτικές. Στον πέμπτο χρόνο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, καμία σταθερότητα δεν κινδυνεύει στις ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτό που βρίσκεται όμως σε κίνδυνο είναι το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού που μήνα με τον μήνα χειροτερεύει λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που διαρκώς συρρικνώνεται, η ποιότητα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου που τραυματίζεται από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη που επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου». 

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το topontiki.grστο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει εκπονήσει ο Ανδρουλάκης, έχει δοθεί εντολή σε υποψηφίους ευρωβουλευτές και βουλευτές να ακολουθούν μία συγκεκριμένη τακτική, η οποία κινείται από τη μία στα γεγονότα της επικαιρότητας μέσω πολλαπλών ερωτήσεων, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επισημαίνουν πως η Καθημερινότητα των πολιτών θα είναι πρωταγωνιστής του προεκλογικού αγώνα, διότι με ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει «ολιγοπώλιο στην υγεία, ολιγοπώλιο στις τράπεζες, ολιγοπώλιο στα τρόφιμα, ολιγοπώλιο στην ενέργεια και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Θα πρωταγωνιστεί η πολιτική 

Στελέχη του Κινήματος εκφράζουν την άποψη ότι θα έχει συνέπειες η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να κινηθούν «πολιτικά» σε αυτές τις κάλπες και όχι με όρους lifestyle – όπως κάνει ο Κασσελάκης. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν προετοιμαστεί για συντονισμένες επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως λένε, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχουν διαλέξει για αντίπαλό τους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στελέχη εντός του Κινήματος που θεωρούν ότι υπάρχει συντονισμένη κατεύθυνση προς την υποστήριξη του Κασσελάκη από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και με τις «ευλογίες της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται και η πρόσφατη επίθεση που έκανε ο Ανδρουλάκης στα ΜΜΕ στη Βουλή: «Μας κάνατε πάλι μαθήματα από τα τηλεπαράθυρα, όπου συνήθως βγαίνετε μόνοι. Αν βλέπεις το πάνελ, είναι όλο Ν.Δ. Ο δημοσιογράφος που ρωτάει, αυτός που απαντάει, αυτοί που σχολιάζουν. Είναι ένα πάνελ της Νέας Δημοκρατίας. Τους βαφτίζουν ειδικούς. Όλοι με κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία του Τύπου. Αυτή είναι η ελευθερία του Τύπου της Νέας Δημοκρατίας το 2024».

Συνεχίζει τις περιοδείες και επιμένει για Debate

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην πρόταση περί διεξαγωγής debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. «Είναι στρατηγικό λάθος να κρυφτούν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης από το debate. Ο κ. Κασσελάκης γιατί δεν ξέρει τα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης γιατί πολύ απλά δεν θέλει να φανεί στην ελληνική κοινή γνώμη ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία, στηρίζεται το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο δεν θέλει να στηρίξει τις χώρες του Νότου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε πρόσφατη συνέντευξη. 

Μέσα στις γιορτές ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε τις περιοδείες του. Χθες βρέθηκε στην Σέριφο και σήμερα Τρίτη θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείου της Σερίφου. 

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα, πρόκειται για μνημείο UNESCO

Νίκος Φίλης: Κάλεσμα για κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη

ΣΥΡΙΖΑ για Ράφα: Καταδικάζουμε την εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ – Η κυβέρνηση να αφήσει την πολιτική της αδράνειας

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης,pasok, androulakis, mitsotakis