Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας- Παραμένει πνιγμένη στη σκόνη η Κύπρος

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες.

Απόψε θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 19 στα παράλια.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα