«Μπαρούτι» μυρίζει η Θεσσαλονίκη ενόψει του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ -Συλλήψεις και «απαγορευτικά» από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρωταθλητής της σεζόν 2023/24 της Super League θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση που «στραβοπατήσει», η ΑΕΚ

έχει την ευκαιρία, κόντρα στη Λαμία, να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναβρασμός για το τοπικό ντέρμπι που θα κρίνει τα πάντα, υπό τον φόβο επεισοδίων. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει του αγώνα, ενώ προχώρησε και στις συλλήψεις δύο ατόμων.

Το απαγορευτικό της ΕΛ.ΑΣ. που... αγνόησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Την Παρασκευή, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή. Ωστόσο, το Σάββατο, Σύνδεσμος Φίλων του ΠΑΟΚ γνωστοποιούσε στο διαδίκτυο πως θα «σπάσει» το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας:

«Η ώρα έφτασε. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία ποιος το πίστευε περισσότερο και ποιος το πίστευε λιγότερο. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία αν η διαιτησία μας έσφαζε μες τη χρονιά ενώ τους άλλους τους έσπρωχνε.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία ποιος είχε και πόσα παραρτήματα. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία ποιος παίκτης ήρθε το Γενάρη και ποιος παίκτης θα φύγει ή θα έρθει το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή ένα πράγμα μόνο έχει σημασία.

Η ενότητα του οργανισμού Π.Α.Ο.Κ. απ τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο σε αυτό τον πλανήτη. Κάναμε μηχανοκίνητες σε όλα ματς που δεν είχαμε κόσμο στο γήπεδο, μιλήσαμε επανηλειμμένα στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, μιλήσαμε στη διοίκηση.

Σκυλιάσαμε όλη τη χρόνια γιατί πολύ απλά πιστέψαμε σε αυτήν την ομάδα. Και μας το ανταπέδωσε με το παραπάνω. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Τον Π.Α.Ο.Κ. εναντίον όλων πιο πραγματικό και αληθινό από ποτέ.

ΠΑΟΚΤΣΗ ετοιμάσου έμεινε μια τελευταία μάχη και ήρθε η ώρα σου. Το χρωστάμε σε αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας, το χρωστάμε σε αυτή την ομάδα, το χρωστάμε στους παππούδες μας που έχτισαν αυτόν τον τεράστιο σύλλογο μα πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Καλούμε όλο τον λαό του Π.Α.Ο.Κ. μικρούς και μεγάλους, μπαμπάδες, μαμάδες και παιδάκια απ’ άκρη σ’ άκρη απ’ όλη την Ελλάδα. Καλούμε όλους τους ΠΑΟΚτσηδες της επαρχίας με λεωφορεία, βανάκια, τρένα, αεροπλάνα και οτιδήποτε άλλο.

Καλούμε τον ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. και την ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Όλοι την Κυριακή στις 15:30 το μεσημέρι στην Καμάρα για μια πορεία που θα μείνει στην ιστορία.

Το ασπρόμαυρο τσουνάμι θα κατευθυνθεί με τα πόδια (μπορούν εννοείται να έρθουν με οχήματα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με μικρά παιδιά) προς το Makedonia Palace .

Προκειμένου να μας ακούσουν οι παίκτες μας και να μας νιώσουν δίπλα τους…. Θα καταλήξουμε όλοι μαζί στην Τούμπα όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα σε γιγαντοοθόνη.

Εμείς είμαστε ο Βορράς και την Κυριακή η πόλη του Π.Α.Ο.Κ γιορτάζει. Δεν πρέπει να λείπει κανένας απ’ αυτή τη γιορτή γιατί θα τη θυμόμαστε για πάντα.»

Επανήλθε με νέο απαγορευτικό η ΕΛ.ΑΣ, ενόψει του ντέρμπι του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Μετά την ανάρτηση αυτή, η Αστυνομία προέβη σε νέα απαγόρευση συναθροίσεων, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.»

Συλλήψεις ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη ενός 39χρονου υπεύθυνου μελών αθλητικού συλλόγου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΆρηςΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος μελών του Α.Σ. Άρης, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Επίσης, για το ίδιο αδίκημα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος υπευθύνων ιστοσελίδας που πρόκεινται στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα