Τουρισμός για Όλους 2024 αποτελέσματα: Ο λόγος που πήρε μόνο ένας στους δέκα voucher

Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024»  έχει ολοκληρωθεί καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης. Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού αποκαλύπτει ότι είναι αρκετά λίγα τα αποτελέσματα, σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων που έγιναν και τα διαθέσιμα voucher διακοπών που θα μοιραστούν στους τυχερούς δικαιούχους που ανέδειξε η κλήρωση. Ειδικότερα,  φέτος συνολικά  κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις για συμμετοχή

στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων είναι 107.204 δικαιούχοι και ο λόγος είναι διότι αυτός είναι ο αριθμός που καλύπτει ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για τον «Τουρισμό για Όλους».

Φέτος είναι και περισσότερα τα χρήματα του voucher -στα 200 ευρώ από 150 ευρώ- αλλά και φτάνουν έως τα 400 ευρώ για ελάχιστους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να  περιοριστεί  ο τελικός αριθμός των επιταγών. Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για την διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης Euro 200: ποσοστό 78,12%Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 300: ποσοστό 18,77%Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 400: ποσοστό 3,11%.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρισμός, Όλους 2024,tourismos, olous 2024