Πώς ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες;
15:14 23/5/2014
- Πηγή: Gastronomos
Για να γίνουν πιο φίνες οι ντοματόσαλτσες αλλά και άλλα φαγητά με ντομάτα, καλό είναι να αφαιρέσουμε φλούδες και σπόρια. Μ’ ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούµε τον οµφαλό (το υποπράσινο σηµείο στη βάση του κοτσανιού) κάθε ντοµάτας και τις χαράζουµε σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάµε κάθε ντοµάτα σε νερό που κοχλάζει για 15 δευτερόλεπτα και αµέσως µετά τη βουτάµε µέσα σε ένα µπολ µε πολύ παγωµένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουµε βάλει και µερικά παγάκια. Έτσι, η φλούδα χαλαρώνει και τη βγάζουμε εύκολα, τραβώντας τη µε το χέρι µας. Κόβουµε τις ντοµάτες στα 4 και αφαιρούµε µε ένα κουταλάκι τα σπόρια. Από κάθε ντοµάτα μένουν 4 κοµµάτια, τα οποία κόβουµε καταπώς λέει κάθε συνταγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
- Πώς ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες;
- Πώς καθαρίζουμε τα μανιτάρια;
- Κιμάς πλακέ στην κατάψυξη
- Μοσχάρι στρόγγανοφ
- Απόλαυση χωρίς ενοχές με ψωμί Prokorn
- Σολομός στον φούρνο με σάλτσα μυρωδικών
- Πώς καθαρίζουμε τη σελινόριζα
- Στο Χάνι του Χανιά (Τρίκαλα Κορινθίας)
- Σάντουιτς με αυγό και πάστα ελιάς
- Το ΤeM Boutique Hotel αποκτά εστιατόριο
- Τελευταία Νέα Gastronomos
- Πώς ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες;
- Πώς καθαρίζουμε τα μανιτάρια;
- Κιμάς πλακέ στην κατάψυξη
- Απόλαυση χωρίς ενοχές με ψωμί Prokorn
- Το ΤeM Boutique Hotel αποκτά εστιατόριο
- Μοσχάρι στρόγγανοφ
- Ο Γιάννης Μπλαντής με τα μυρωδικά
- Στο Χάνι του Χανιά (Τρίκαλα Κορινθίας)
- Σολομός στον φούρνο με σάλτσα μυρωδικών
- Πώς καθαρίζουμε τη σελινόριζα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Σάντουιτς με αυγό και πάστα ελιάς
- Πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί
- Πατάτες με λουκάνικα στην κατσαρόλα
- Ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
- Σε αδράνεια ο νόμος για το ζύγισμα του ψωμιού στους φούρνους
- Κοτόπουλο με ατζίκα και υβριστόν
- Δροσερή Σαλάτα με Πλιγούρι
- Ο όμιλος Toshiba θα δραστηριοποιηθεί στην καλλιέργεια και πώληση λαχανικών
- Πραγματικό σύνδρομο η ακατάσχετη νυχτερινή λαιμαργία
- Νέα σάλτσα για Pizza