Αυτό το πολύ οικονομικό πρωινό είναι το μυστικό για μια ζωή γεμάτη υγεία

Happy young girl holding a piece of fruit when sitting in the kitchen

Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός εδώ που βρισκόμαστε: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Μας προετοιμάζει για την ημέρα, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και μας κρατά χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένα πρωινά είναι καλύτερα από άλλα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς για την υγεία της καρδιάς στο The British Heart

Foundation, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωινό που είναι υπέροχο για την καρδιά μας και όχι, δεν είναι ένα μεγάλο ζουμερό τηγάνισμα.

Στην πραγματικότητα ένα καλό πόριτζ είναι ότι πρέπει. 

Αυτό συμβαίνει διότι η βρώμη έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και μάλιστα είναι μια απίστευτα φθηνή επιλογή.

Το καλύτερο πρωινό για την υγεία και την ευεξία 

Το British Heart Foundation αναφέρει: «Το κουάκερ είναι η κορυφαία επιλογή μας για ένα υγιεινό πρωινό για την καρδιά, φτιαγμένο με γάλα ή νερό με χαμηλά λιπαρά.

«Η βρώμη κουάκερ είναι ολικής αλέσεως και περιέχει μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης μας εάν καταναλώνουμε 3 γραμμάρια ή περισσότερα καθημερινά, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. (Μια μερίδα 40 g βρώμης χυλού περιέχει 1,6 g βήτα-γλυκάνης.)

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το BBC Good Food: «Η βρώμη είναι πλούσια σε πρεβιοτικές ίνες, οι οποίες διεγείρουν την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου μας, ενώ αναστέλλουν την ανάπτυξη λιγότερο επιθυμητών στελεχών βακτηρίων.

Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει τόσο το κουάκερ, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσουμε τη βρώμη στο πρωινό μας γεύμα.

Τα καλύτερα πρωινά με βάση τη βρώμη

Το κουάκερ δεν είναι για όλους και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού,  αυτό το ζεστό γεύμα μπορεί να μην είναι το πιο νόστιμο πράγμα.

Ευτυχώς, το BBC Good Food διαθέτει μια σειρά από υγιεινές συνταγές πρωινού με βάση τη βρώμη, όπως smoothies φράουλας, τηγανίτες βρώμης ακόμη και τραγανή γκρανόλα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Αυτή η ώρα είναι η ιδανικότερη να παίρνουμε πρωινό για να έχουμε άριστη υγείαΗ καλύτερη ώρα για πρωινό αν θέλουμε να ρίξουμε την πίεση και τα περιττά κιλά εδώ και τώραΠρωινό: Δύο τροφές με υδατάνθρακες που μας αδυνατίζουν και ρυθμίζουν και το σάκχαρο στο αίμα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό,afto