Μεταναστευτικό: SOS εκπέμπουν οι Λιμενικοί στην Δυτική Κρήτη – Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό

Η τουριστική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυξάνονται ραγδαία οι ανάγκες για τις υπηρεσίες του Λιμενικού και στην Κρήτη τόσο σε ότι αφορά στα λιμάνια, όσο και σε όλες τις παραλίες που κατακλύζονται απο τους επισκέπτες.

Όμως φέτος είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η νότια Κρήτη και ειδικά τα νότια παράλια των Χανίων αποτελούν προορισμό αφίξεων μεταναστευτικών ροών οι οποίες – παρά τις περι αντιθέτου διαβεβαιώσεις – συνεχίζονται.

Την

ίδια ώρα και πάλι παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση των Λιμενικών υπηρεσιών, παραμένουν υποστελεχωμένες και με ελλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους παρά τις προσπάθειες των λιμενικών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Τα παραπάνω αναδυκνείει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης η οποία – για άλλη μια φορά – στέλνει μήνυμα SOS.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι ως Ένωση να επανέλθουμε στο γνωστό θέμα του μεταναστευτικού που απασχολεί εντόνως τις Υπηρεσίες της περιφέρεια μας τους τελευταίους μήνες.

Όσο δεν γίνεται αντιληπτό από την ηγεσία μας ότι έχει καταστεί – εδραιωθεί ως προορισμός των μεταναστευτικών ροών η περιοχή μας, ιδιαίτερα τα νότια παράλια του νομού Χανίων (Χ. Σφακίων – Παλαιόχωρα -Ελαφονήσι) και της Νήσου Γαύδου, όσο προσπαθούν να υποβαθμίσουν τους αριθμούς και τα περιστατικά, όσο δεν παίρνονται μέτρα πραγματικής ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας και των επιχειρησιακών μας μέσων τόσο η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει.

Από τις αρχές του φθινοπώρου έως σήμερα τo προσωπικό των Υπηρεσιών της περιφέρειας μας σχεδόν καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με την διαχείριση περιστατικών διάσωσης, περισυλλογής, μεταφοράς, φύλαξη, μεταγωγής στην Αθήνα εκατοντάδων Π.Ε.Π.

Από την αρχή της έξαρσης του φαινομένου είχαμε  ενημερώσει πολλές φορές την ηγεσία μας και όλους τους βουλευτές της περιφέρειας μας,  για την δυσχερή κατάσταση που βρίσκονται οι Υπηρεσίες μας και τα πλωτά μέσα.

Ακόμα και σήμερα περιμένουμε να αποσταλεί, έστω ένα στέλεχος προς ενίσχυση σε Υπηρεσία της περιφέρειας μας και δεν το έχουμε δει….

Ακόμη περιμένουμε να ενισχυθούν τα πληρώματα των πλωτών μας μέσων και δεν το έχουμε δει….

Ακόμη περιμένουμε να ενισχυθεί το Π.Π.Λ.Σ. 920 με νέα στελέχη από παραγωγικές σχολές, παραμένοντας το μοναδικό στην κατηγορία του στο οποίο δεν έχει γίνει, και το οποίο στελεχώνεται αποκλειστικά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ εκτελεί αποστολές 11 μήνες το έτος εκτός Χανίων και δεν το έχουμε δει…

Ακόμα τέλος περιμένουμε να αποκατασταθεί η άδικη αντιμετώπιση των Υπηρεσιών της Παλαιόχωρας, Χ. Σφακίων και Αγίας Γαλήνης σε σχέση με την αλλαγή κατηγορίας σε 3η και δεν το έχουμε δει…

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των στελεχών μας, η υπομονή των οποίων εξαντλείται αφού βάζοντας πρώτιστα μόνο το φιλότιμο τους, αυτό δεν φτάνει, όση υπερπροσπάθεια και αν καταβάλουν.

Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πραγματική ενίσχυση με στελέχη ανάλογη αυτής που ήδη γίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση πραγματική ενίσχυση των υποστελεχωμένων Υπηρεσιών και των πλωτών μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνει πράξη.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεταναστευτικό, SOS, Λιμενικοί, Δυτική Κρήτη – Μεγάλες,metanasteftiko, SOS, limenikoi, dytiki kriti – megales