Εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου ΚΚΕ στον Χολαργό

Τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου στον Χολαργό πραγματοποίησαν οι Κ.Ο. Χολαργού – Παπάγου την Παρασκευή 17 Μαΐου, παρουσία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη. Ο Ν. Αγγελίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έχει οδηγήσει σε πολέμους, ακραία επίπεδα φτώχειας, με την ακρίβεια να καλπάζει. Η Ε.Ε. και η πολιτική της, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως,

προσπαθεί να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, που μας οδήγησε σε ένα νέο μνημόνιο με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή την Ε.Ε. αντιπαλεύουμε», τόνισε ο Ν. Αγγελίδης, θυμίζοντας ακόμη πως «Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση έχουν ψηφίσει μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο την πλειοψηφία των αντιλαϊκών μέτρων». Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους στις 9 Ιουνίου «να στείλουν και  από τη χώρα μας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια. Δυναμώνουμε την ελπίδα και την προοπτική για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας και διεθνώς. Για να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών. Με το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται!».

Το «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου έδωσε και ο Μάκης Μακρής, μέλος της Κ.Ε. και του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος «σήμανε συναγερμό για τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης, για την απογείωση της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και την πλήρη ευθυγράμμιση σε αυτά των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, κομμάτων του συστήματος», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η δικαιολογημένη ανησυχία που συναντάμε από την επικοινωνία μας με χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέες και νέους μπορεί και πρέπει να εκφραστεί σε ένα ορμητικό ποτάμι συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον δρόμο της ανατροπής του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων. Υπάρχει διέξοδος και λύση! Στο πραγματικό δίλημμα, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, διαλέγουμε τις ζωές μας! Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι διεθνείς του σύμμαχοι και τα κόμματά του! Τώρα με το ΚΚΕ παντού! Στις ευρωεκλογές 9 Ιούνη κρίνεται, αν ο λαός θα εκφράσει την αντίθεσή του στην πολεμική εμπλοκή της χώρας σε δύο πολέμους ενισχύοντας το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την Ε.Ε. του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που μαζί με το ΝΑΤΟ προωθούν για ακόμα μια φορά στην Ιστορία τη μετατροπή της Ευρώπης σε πεδίο πολεμικών αναμετρήσεων, στην αντιπαράθεσή τους με την καπιταλιστική Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και με τον κίνδυνο γενίκευσης. Κρίνεται αν θα εκφράσει, και μέσω της ψήφου, την αλληλεγγύη του στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει εδώ και 76 χρόνια μια βάρβαρη, απάνθρωπη κατοχή και εδώ και 7 μήνες μια γενοκτονία από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει καταδίκη της πολεμοκάπηλης ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζει απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων» τόνισε ο Μ. Μακρής.

The post Εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου ΚΚΕ στον Χολαργό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα