Epsilon Net: Τι συνέβη με την είσοδο της TeamSystem και η δημόσια πρόταση

Αιφνιδιαστικά «έσκασε» η είδηση ότι η TeamSystem, εταιρεία-κολοσσός στον τομέα του λογισμικού προχώρησε σε κίνηση αγοράς του 0,57% της Epsilon Net. Πράγμα που…εξέπληξε την αγορά η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει 100% τους σκοπούς μια τέτοιας κίνησης.

Η διοίκηση της Epsilon Net δεν είχε να σχολιάσει

κάτι επί του θέματος, ενώ οι ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο Χρηματιστήριο ανέφεραν ότι από τις 10 Μάη η TeamSystem προχώρησε στην απόκτηση του 0,57% των μετοχών της Epsilon, τη στιγμή μάλιστα που είχε γίνει γνωστή η Δημόσια Πρόταση και το προσφερόμενο τίμημα είχε «κλειδώσει» στα 12 ευρώ.

Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι αυτή η κίνηση ίσως να εδράζεται στο γεγονός ότι η TeamSystem προσπάθησε την…ύστατη ώρα να μπει στο «κλειστό Group» Ιωάννης Μίχος-Εθνική Τράπεζα-General Atlantic και προφανώς στόχευαν σε ένα ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο του 0,57%.

Άλλωστε, όπως σχολιάζουν, μια εταιρεία του μεγέθους της TeamSystem, δεν θα αναζητούσε να αγοράσει ένα τόσο μικρό ποσοστό. Με ανακοίνωσή της η ιταλική εταιρεία λογισμικού απέδωσε την αρχική κίνησή τους σε «γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς».

Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση, πολλοί θεώρησαν ότι η κίνηση είχε καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ωστόσο τα σενάρια αυτά γρήγορα απορρίφθηκαν καθώς η αγορά έγινε με ανώτατη τιμή τα 12 ευρώ, όσο δηλαδή και το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης.

Αργότερα με νέα ανακοίνωση, οι Ιταλοί κατέστησαν σαφές ότι θα πουλήσουν πίσω το ποσοστό τους στο σχήμα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, ήτοι στους Μίχο-Εθνική-General, οπότε γρήγορα ο συναγερμός θεωρήθηκε λήξαν.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε συνέχεια της γνωστοποίησής μας προς εσάς σχετικά με την απόκτηση από εμάς ποσοστού 0,57% των μετοχών της Epsilon Net S.A. (η Εταιρεία), θέλουμε να σας ενημερώσουμε (υπό το φως της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (ΥΔΠ) που έχει υποβληθεί για την απόκτηση μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας) ότι η επένδυσή μας διενεργήθηκε για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.

Προτιθέμεθα πλέον να πωλήσουμε οποιεσδήποτε μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουμε στο όχημα που υπέβαλε την ΥΔΠ, δηλ. στην Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατά ή πριν από τον διακανονισμό της ΥΔΠ, ή να προσφέρουμε αυτές τις μετοχές στην ΥΔΠ».

Η δημόσια πρόταση

Αναπόφευκτα, πολλοί μπήκαν στην διαδικασία να σκεφτούν πως η δημόσια πρόταση ίσως αποτύχει, το σχήμα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό και έτσι αναγκαστεί να τροποποιήσει τους όρους. Ίσως και γι’ αυτό να παρατηρούνται κινήσεις ακόμα και πάνω από τα 12 ευρώ.

Ωστόσο πηγές της αγοράς με γνώση του θέματος, θεωρούν αυτό το ενδεχόμενο «τραβηγμένο» καθώς δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει μέτοχος που δεν θα πουλήσει στα 12 ευρώ, λέγοντας ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφέρει το group να συγκεντρώσει άνω το 90%.

Πλέον, το ποσοστό της Ginger κοντεύει το 74%. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση της πρότασης ο βασικός μέτοχος Ι. Μίχος κατείχε 55,42% η Εθνική Τράπεζα 7,5% (συνολικά 62,92%) ή 34.102.640 μετοχές.

Από τις ανακοινώσεις της Εpsilon Net, προκύπτει ότι μέσω του ταμπλό έχουν αγοραστεί 5.608.494 μετοχές (10,34%) με τίμημα άνω των 67 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για το υπόλοιπο 17% (για αν ξεπεράσει το 90%) θα χρειαστεί να δαπανηθούν ακόμα 108 εκατ. ευρώ, ενώ για την απόκτηση του 26,73% (ώστε να συμπληρωθεί το 100%), θα δοθούν ακόμα 144,8 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ ότι το αμερικανικό Barca Capital, το οποίο κατέχει το 7,03%, δεν έχει δεν έχει διαθέσει ακόμα τις μετοχές του, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα το πληροφοριακό δελτίο.

Ποια είναι η TeamSystem

Η TeamSystem είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού για επιχειρήσεις στην Ευρώπη, με έδρα την Ιταλία και ισχυρή παρουσία σε Ιταλία, Ισπανία και διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Aποτελεί μια ηγέτιδα δύναμη στον τομέα του λογισμικού για επιχειρήσεις, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, καινοτόμες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Διαθέτει περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες σε ψηφιακές και cloud πλατφόρμες. Διαχειρίζεται περίπου 480 εκατ. ηλεκτρονικά τιμολόγια ετησίως, με συνολική αξία άνω του 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ το 2023 εμφάνισε έσοδα άνω των 851 εκατ. ευρώ το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Epsilon Net: Με 0,57% η ιταλική TeamSystem – Θα πουλήσει τις μετοχές στην Ginger Digital BidCo

Epsilon Net: Το σχέδιο του Μίχου, η εντυπωσιακή αποτίμηση, το ράλι 1.900% και η έξοδος από το ΧΑ – Όλο το παρασκήνιο

Keywords
Αναζητήσεις
epsilon-net-ti-synevi-me-tin-eisodo-tis-teamsystem-kai-i-dimosia-protasi.htm
Τυχαία Θέματα
Epsilon Net,TeamSystem