Πλειστηριασμοί: Τα βαριά σφυριά του Μαΐου

00:01 7/5/2024 - Πηγή: Mononews

Ξενοδοχεία αλλά και ιδιοκτησίες διασήμων περιλαμβάνει η λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών του Μαΐου.

Από τα σφυριά του μήνα ξεχωρίζει ο πλειστηριασμός της πολυτελούς κατοικίας του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κηφισιά, στις 27 Μαρτίου.

Ο εκούσιος πλειστηριασμός που ενεργοποιήθηκε κατόπιν αίτησης των κληρονόμων του είχε αρχική ημερομηνία εκτέλεσης την 25η Μαΐου του 2023, ωστόσο οδηγήθηκε σε αναστολή. Στη συνέχεια επανήλθε

στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 22 Νοεμβρίου 2023, αλλά και πάλι ανεστάλη.

Η πολυτελής κατοικία με τον πύργο βγαίνει στο σφυρί με την ίδια τιμή εκκίνησης, στα 4,2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που ο πλειστηριασμός αποβεί άκαρπος μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, τούτο θα γίνει με ελεύθερη (πρόσφορη) πώληση και με το κατά το δυνατόν υψηλότερο, ενόψει των συνθηκών, τίμημα που θα συμφωνηθεί με τον αγοραστή.

Η κατοικία ανήκει στην Αρετή Σουβατζόγλου και στα δύο παιδιά του εκλιπόντα επιχειρηματία, Φίλιππο και Μελίνα. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη. Πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται 300 μέτρα βορειοδυτικά από τη Λεωφόρο Θησέως και την πλατεία Βασιλέως Παύλου, 1.000 μέτρα νοτιοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας, 600 μέτρα βορειοδυτικά από τις εγκαταστάσεις του EKALI CLUB και 5.500 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Κηφισιάς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αιτήθηκε να του χορηγηθεί η άδεια να εκποιήσει με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού και επικουρικά, με ελεύθερη εκποίηση το ακίνητο που ανήκει στο ενεργητικό της υπό εκκαθάριση κληρονομιάς του Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως αναφέρει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.

Η επιχείρηση Παζαρόπουλου

Στο σφυρί βγαίνουν, στις 22 Μαΐου, επτά ιδιοκτησίες του «Κόσμος Αυτοκίνηση» του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Νέα Ιωνία. Επισπεύδουσα είναι η ΑΑΔΕ, καθώς η εταιρεία οφείλει στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) το ποσό των 8,74 εκατομμυρίων ευρώ. Το σημαντικότερο από τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται είναι το πολυώροφο κτίριο επί της λεωφόρου Κύμης στη Νέα Ιωνία που αποτελούσε την καρδιά των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Πρόκειται για οικοδομή αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο, Α και Β ορόφους. Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 209,30 τ.μ. και αποτελείται από τρεις χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, από έναν ελεύθερο χώρο για τη διακίνηση των αυτοκινήτων, από τον χώρο του κλιμακοστασίου, το μηχανοστάσιο, τον ανελκυστήρα αυτοκινήτων, καθώς και ένα χώρο – φανοποιείο 60 τ.μ..

Πλειστηριασμός έρχεται και για δύο ξενοδοχεία. Το 4 αστέρων Kefalonia Bay Palace βγαίνει στο σφυρί στις 24 Μαΐου, με επισπεύδοντα ιδιώτη, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει διορθωθεί ανοδικά στα 5,96 εκατομμύρια ευρώ, από 3,32 εκατ.. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα αγροτεμάχιο, επιφάνειας 18.232 τ.μ., με το εντός αυτού ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασικού τύπου 4 αστέρων, στη θέση Αλεμόνατες – Μέσα Λιθοβάτης – Έξω Λιθοβάτης. Η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες (49 δωμάτια) όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, αλλά στη σελίδα του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες.

Keywords
Αναζητήσεις
pleistiriasmoi-ta-varia-sfyria-tou-maou.htm
Τυχαία Θέματα