ΑΕΚ-Ολυμπιακός 68-100: “Πάτησε γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο κι έφυγε για Final Four (Highlights)

Ο Ολυμπιακός είχε πολυφωνία στην επίθεση, “ορεξάτους” τους Πίτερς-Κάνααν και απόλυτη κυριαρχία στο “ζωγραφιστό”, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία και νίκησε με 100-68. Καταπληκτική αναλογία ασίστ-λαθών από τους “ερυθρόλευκους” (32-11), που “πάτησαν γκάζι” στην τρίτη περίοδο, διεύρυναν την διαφορά και πήραν μια άνετη νίκη. Πλέον, κοιτούν προς το Final Four,

μιας και δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις μέχρι τότε.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που πέτυχε 17 πόντους με άψογα ποσοστά (8/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), ενώ 16 είχε ο Πίτερς– που έκανε μια εντυπωσιακή all-around εμφάνιση (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ)- και ο Κάνααν. Από την πλευρά της ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν της, Κουζμίνσκας και ΜακΡέι είχαν από 12 πόντους έκαστος, με τον Αγραβάνη να πετυχαίνει άλλους 10.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στη πρόβα τζενεράλε ενόψει Final-Four της Euroleague (24-26/05), ενώ δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League δεν έχουν οι Μόουζες Ράιτ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Με το πόδι στο… γκάζι και η «μαγική» τριπλέτα

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε ιδανικά το ματς με την συνηθισμένη πεντάδα (Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) και ξέφυγε από πολύ νωρίς με διψήφια διαφορά (5-15) χάρη σε τρίποντο του Κάνααν. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με double-score στον φωτεινό πίνακα (12-24) με τους Αζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς και Μουσταφά Φαλ να έχουν μαζί τους 20 από τους 24 πόντους των «ερυθρόλευκων» (ένα τρίποντο ο Γουόκαπ και μία βολή ο Παπανικολάου, οι υπόλοιποι πόντοι).

Η «αφύπνιση» της Ένωσης

Η δεύτερη περίοδος εκκίνησε με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν επιθετικές λύσεις από τους Χολ και Νάιτ (22-29), όμως ο Ολυμπιακός έκανε δικό του 8-0 σερί σε δύο αγωνιστικά λεπτά για να ανεβάσει τη τιμή της διαφοράς στο +15 (22-37) χάρη σε σουτ τριών πόντων των Κάνααν και Λούντζη. Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο πριν την ανάπαυλα. Κουζμίνσκας και Κουζέλογλου έδωσαν λύσεις στην ομάδα του Ηλία Ζούρου, με τους Μπράντον Νάιτ και Τσέισον Ραντλ να σιγοντάρουν (41-49).

Κάνααν-Πίτερς-Παπανικολάου και…+20

Με τον Αϊζάια Κάνααν να ξεκινάει καυτός την τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά στους (41-55), με την ΆΕΚ να απαντάει άμεσα. Ακολούθησε ο Πίτερς, ο οποίος πέτυχε συνεχόμενους πόντους, ενώ η άμυνα των “ερυθρόλευκων”” ήταν στα γνωστά υψηλά της επίπεδα. Με τρίποντο του Παπανικολάου η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (53-72).

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες με τον Ολυμπιακό να αυξάνει κι άλλο την διαφορά του. Οι δύο προπονητές έβαλαν στον αγώνα νεαρούς παίκτες, με τον Βενιαμίν Αμπόσι να πετυχαίνει το τελευταίο τρίποντο του αγώνα για το τελικό 100-68.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 41-49, 53-72, 68-100

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα