Ο Γκιώνης μετά την εξασφάλιση της 6ης ολυμπιακής συμμετοχής: «Η πιο συγκινητική πρόκριση της καριέρας μου»

Ο Γκιώνης προχώρησε σαν… σίφουνας στον δρόμο για το Παρίσι, επικρατώντας νωρίτερα του Σλοβάκου Βανγκ Γιανγκ εξασφάλισε (με συνολικά επτά νίκες) την 6η ολυμπιακή συμμετοχή του και αυτός ο άθλος δεν μπορεί παρά να γεμίζει τεράστια χαρά, συγκίνηση και περηφάνια την ομοσπονδία και όλο τον κόσμο του αθλήματος. Στις πρώτες δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ μετά από τη νέα

μεγάλη διάκριση ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας δεν μπορούσε να κρύψει τη συναισθηματική του φόρτιση. Εξήγησε τον λόγο, αφιέρωσε την πρόκριση πρώτα στον προπονητή του Κώστα Βατσακλή, ενώ τόνισε ότι μετά το Παρίσι θα σταματήσει την παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική μας ομάδα αφήνοντας χώρο στους νεότερους.

Ο Γκιώνης μαζί με τον Βατσακλή και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο παίρνουν απόψε το αεροπλάνο της επιστροφής και μέσω Τουρκίας αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα στις 3 τα χαράματα της Κυριακής 19/05.

«ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΤΣΑΚΛΗ ΠΡΩΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

«Ήταν ίσως η πιο συγκινητική πρόκριση στην καριέρα μου! Πρώτη φορά πήγα στον πάγκο και έκλαψα μαζί με τον προπονητή μου! Κάθε φορά που φτάνω σε μία επιτυχία πάντα την αφιερώνω πρώτα στην οικογένειά μου, αλλά αυτή τη φορά θα το αλλάξω για συγκεκριμένο λόγο. Είναι ξεχωριστή η συγκεκριμένη στιγμή, ξεχωριστή η όλη πορεία μας ως εδώ γιατί έχουν γίνει διάφορα πράγματα, γι’ αυτό αφιερώνω την πρόκριση πρώτα στον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Είμαστε μαζί όλον αυτό τον χρόνο και πιστέψαμε απόλυτα στην επιτυχία. Ο κόουτς στάθηκε δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές και ήταν ο κύριος παράγοντας, που έμεινα ήρεμος, συγκεντρωμένος και με αυτοπεποίθηση. Έχω προκριθεί τέσσερις φορές από Προολυμπιακά τουρνουά αυτή ήταν η πιο δύσκολη, η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία και την κρατάω πιο πολύ. Μετά βεβαίως, αφιερώνω πάλι στην οικογένειά μου, που αποτελεί σταθερό και γερό στήριγμά μου τόσα χρόνια. Ευχαριστώ και την ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρο Κώστα Παπαγεωργίου γα ό,τι κάνουν», δήλωσε ο Γκιώνης λίγες ώρες μετά την πρόκριση.

«ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΨΥΧΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ»

Ο Αθηναίος άσος αναφέρθηκε στη δυσκολία των αγώνων και αποκάλυψε και πρόβλημα τραυματισμού: «Δεν έχω πολλά λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα. Είχα στο μυαλό μου ότι μπορώ να περάσω, αλλά πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχω επτά νίκες μέσα σε τρεις ημέρες. Τελικά παρουσιάστηκα γενικά σε πολύ καλή κατάσταση και να προσθέσω για τον σημερινό ημιτελικό ότι από το 2ο σετ και μετά έπαιζα με πρόβλημα τραυματισμού. Πόνεσα στον αχίλλειο μετά από ράλι στο 4-4. Μπόρεσα και συνέχισα δυνατά με ζεστό το πόδι, αλλά τώρα νιώθω ενοχλήσεις γι’ αυτό κανόνισα άμεσα να κοιτάξω το πρόβλημα μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα. Φάνηκε πάντως, ότι μερικές φορές η ψυχή παίζει σημαντικό ρόλο».

Ο Γκιώνης απολαμβάνει και το γεγονός ότι με το ταξίδι στο Παρίσι θα μπει στο ολιγομελές κλαμπ των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες ολυμπιακές συμμετοχές (έξι) «αλλά το θέμα είναι να είμαι γερός μέχρι τότε, γι’ αυτό ελπίζω να μην έχω κάτι σοβαρό στον αχίλλειο. Αν δεν μπορώ να δουλέψω κατάλληλα και να παρουσιαστώ στην καλύτερη κατάσταση στο Ολυμπιακό τουρνουά θα στεναχωρηθώ πολύ. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο γιατί κάθε μέρα είχα τη φροντίδα του ως φυσικοθεραπευτή. Χτες μετά το 4-3 με τον Ζμουντένκο ήμουν… ερείπιο και ο Γιώργος ήταν μαζί μου το βράδυ για μασάζ και για να με χαλαρώσει κι αυτό ήταν σημαντική βοήθεια».

«ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΝΑΛΕ»

Αναφορικά με το μέλλον του στη διεθνή σκηνή ο Γκιώνης επανέλαβε την πρόθεσή του ν’ αφήσει σιγά-σιγά την εθνική ομάδα μετά από το Παρίσι. «Ναι, θεωρώ ότι θα είναι ιδανικό το φινάλε. Να μην έχω κάποια ζημιά στον αχίλλειο, να είμαι απόλυτα έτοιμος ν’ αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς και μετά να δώσω χώρο στους νεότερους. Θα πηγαίνω σε ατομικά διεθνή τουρνουά, αλλά θα σταματήσω με την εθνική στις κορυφαίες διοργανώσεις, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το πρωί βλέπω ότι μου στέλνουν συγχαρητήρια και πολλά νέα παιδιά και ελπίζω μέσα από αυτή την επιτυχία και ν’ αποκτήσουν γερό κίνητρο ήδη ταλαντούχοι νεαροί μας και ν’ αρχίσουν άλλα παιδιά ν’ ασχολούνται με το πινγκ πονγκ».

Μετά κι από την απονομή του βραβείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) για την ολυμπιακή πρόκριση ο Γκιώνης μίλησε και στην ιστοσελίδα της ETTU. «Αυτό στο Σαράγεβο ήταν το πιο δύσκολο τουρνουά πρόκρισης για μένα. Πρώτον, λόγω της ηλικίας μου κι έπειτα επειδή είχα μια πολύ δύσκολη σεζόν πίσω μου. Τα τελευταία δύο χρόνια, υπέφερα από πολλούς τραυματισμούς. Αναγκάστηκα να σταματήσω για τέσσερις μήνες, στη συνέχεια για πέντε. Ήμουν εκτός κατάταξης και οι πιθανότητές μου να είμαι με αυτό το κριτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν πολύ λίγες. Προσπάθησα με τα τουρνουά να πάρω πόντους, αλλά δεν μπόρεσα να προλάβω», εξήγησε ο πρωταθλητής μας και συμπλήρωσε: «Είχαμε πολύ αγχωτικές μέρες εδώ και μπορώ να πω ότι αυτό ήταν το πιο συναισθηματικό τουρνουά για μένα. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι αυτή ήταν η μόνη μου ευκαιρία, ετοίμασα μια καλή στρατηγική με τον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Πέρασα αρκετό χρόνο στο Ντίσελντορφ για προπόνηση. Πάνω απ’ όλα, η εμπειρία με δίδαξε ότι πρέπει να διώχνεις το άγχος- διαφορετικά, το να παίζεις επτά αγώνες σε τρεις ημέρες είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα