Ολυμπιακός: Ντέρμπι χωρίς… “Τσίκι-τσίκι ball” (videos)

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το τελευταίο ματς της σεζόν στη Super League, στοχεύοντας να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με θετικό αποτέλεσμα στο σπίτι του “αιώνιου” αντιπάλου Παναθηναϊκού το απόγευμα της Κυριακής (19/05, 20.00, MC LIVE Novasports.gr).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα τελευταία ματς της ελληνικής περιπέτειας του Ολυμπιακού στη Super League και ουσιαστικά αποκάλυψε πως συνδυάζει το… τερπνόν μετά του ωφελίμου. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και ανάλογη επιδίωξη απ’ την επανεκκίνηση των playoffs μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Άστον Βίλα, ωστόσο τα ντέρμπι αυτά χρησιμοποιούνται για διατήρηση υψηλού ρυθμού και δοκιμές σε ανάλογο επίπεδο με φόντο τον μεγάλο τελικό της “OPAP Arena” απέναντι στη Φιορεντίνα. Πρόβες τζενεράλε δηλαδή διαφορετικών απαιτήσεων σε άμυνα και επίθεση, σε ρυθμό και ένταση!

Στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό το κίνητρο είναι υψηλό και για τις δύο ομάδες, ενώ η απομάκρυνση του Φατίχ Τερίμ πριν απ’ το συγκεκριμένο ματς, θα κινητοποιήσει περισσότερο τους παίκτες του “τριφυλλιού”, οι οποίοι υπό τις ταγές του Χρήστου Κόντη, επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με ένα 2/2, που θα φέρει τρόπαιο και θα γεννήσει ένα αεράκι αισιοδοξίας εν όψει της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αγωνιστεί στο “Απόστολος Νικολαϊδης” χωρίς τον Τσικίνιο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Απ’ την έλευση του και μετά στον Πειραιά, ο Πορτογάλος μέσος έχει χάσει μόλις 3 ματς σε σύνολο 25 διαθέσιμων παιχνιδιών, ενώ σε αυτές τις 22 συμμετοχές έχει σκοράρει 2 φορές και έχει μοιράσει 2 ασίστ. Ωστόσο θα λέγαμε πως ο 28χρονος μέσος απ’ το Σάντο Τίρσο στον βορρά της Πορτογαλίας, ανέλαβε έναν ηγετικό ρόλο στο κέντρο του Ολυμπιακού, ασκώντας τεράστια επίδραση στο αγωνιστικό πλάνο, αλλά και την εικόνα της ομάδας.

Στο πρωτάθλημα ο Τσικίνιο έχει λάβει μέρος σε 15 ματς, εκ των οποίων τα 11 ως βασικός. Έχει εντυπωσιακά στατιστικά στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων με 91% στο μισό γήπεδο του Ολυμπιακού και 77% σ’ εκείνα των αντιπάλων. Ο Πορτογάλος μετράει περίπου 5 ανακτήσεις μπάλας σε κάθε παιχνίδι της Super League, ενώ στις προσωπικές μονομαχίες έχει βγει κατά 43% νικητής. Πρόκειται για σπουδαία στατιστικά, καθώς πρέπει να αναλογιστούμε πως αγωνίζεται σε ένα σημείο του γηπέδου “φωτιά”, όπου πραγματοποιούνται αρκετές μονομαχίες.

Το εντυπωσιακό heat map του Τσικίνιο σε όλα τα ματς με τον Ολυμπιακό!

Χωρίς τον Τσικίνιο λοιπόν ο Μεντιλίμπαρ έχει να επιλέξει εκ των Ιμπόρα, Καρβάλιο ή Αλεξανδρόπουλου. Ο Ισπανός χαφ έρχεται από διάστρεμμα και είναι πιθανό να προφυλαχθεί, ενώ απ’ τους άλλους δύο, είναι ξεκάθαρο πως ο “Μέντι” προτιμάει τον Καρβάλιο, ο οποίος ως προφίλ, μπορεί να παίξει τον ρόλο του “8αριου”, όπως στα τελευταία ματς ο Τσικίνιο. Υπάρχει φυσικά και το σενάριο της ενεργοποίησης Όρτα και Έσε στη μεσαία γραμμή και της επιλογής τριάδας Ζέλσον Μαρτίνς, Φορτούνη, Ποντένσε, μπροστά τους, με τις εναλλακτικές Γιόβετιτς και Μασούρα να είναι πάντα διαθέσιμες. Την Κυριακή το απόγευμα λοιπόν θα δούμε πως θ΄ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός χωρίς μια απ’ τις πλέον επιδραστικές μονάδες της αναγέννησης του!

Keywords
Τυχαία Θέματα