Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο για την Ευρώπη

«Αυλαία» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και στα πλέι-οφ με ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (19/05, 20:00, MC Novasports.gr). Ντέρμπι με μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες καθώς διακυβεύεται τόσο η τρίτη θέση, όσο και το «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πριν τη σέντρα στη Λεωφόρο

θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των οργανωμένων οπαδών κατά της διοίκησης της ομάδας.

Αυτό δεν είναι το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, καθώς ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μεγάλο τελικό του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα.

Οι «πράσινοι» την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσμα ο Φατίχ Τερίμ αποχώρησε από το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού. Υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το φινάλε της χρονιάς ανέλαβε ο Χρήστος Κόντης.

Στην περίπτωση που το «τριφύλλι» τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για να βγει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Ο Κόντης δεν υπολογίζει για το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος τους Ιωαννίδη, Αϊτόρ και Μλαντένοβιτς.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ την προηγούμενη αγωνιστική «γκρέμισε» από την κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Ένωση με 2-0 και πλέον βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. «Μονόδρομος» η νίκη για τους Πειραιώτες προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της Σούπερ Λιγκ.

Αν αυτό δεν συμβεί στο ματς της Λεωφόρου, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κλειδώσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» με την κατάκτηση του Europa Conference League επί των Ιταλών. Έξι τα προβλήματα για τον Βάσκο προπονητή, καθώς δεν υπολογίζει τους Τσικίνιο, Ορτέγκα, Αποστολόπουλο, Ναβάρο, Αλεξανδρόπουλος και Καμπράλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Αιώνιο, Λεωφόρο, Ευρώπη,panathinaikos – olybiakos, aionio, leoforo, evropi