Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabrio

Η κάμπριο εκδοχή της Mercedes CLE έλαβε τη φροντίδα της AMG, αποκτώντας έναν ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της ανοικτής έκδοσης της CLE, η Mercedes αποκαλύψε και την σκληροπυρηνική εκδοχή του μοντέλου, που φέρει την υπογραφή της AMG.

Πρόκειται για τη Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+

Cabrio, ένα μοντέλο με εκρηκτικές επιδόσεις, που ταυτόχρονα υπόσχεται στον οδηγό της αυτό το αίσθημα ελευθερίας που ξέρουν να χαρίζουν μόνο τα κάμπριο αμαξώματα.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η CLE 53 4MATIC+ Cabrio «φωνάζει» ότι αποτελεί περήφανο μέλος της οικογένειας AMG, με σήμα κατατεθέν τη χαρακτηριστική μάσκα στο μπροστινό μέρος. Επιπλέον δόσεις δυναμισμού χαρίζουν οι φουσκωμένοι θόλοι στους τροχούς, τα διάφορα στοιχεία που ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση, οι 19άρες ζάντες και φυσικά η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Παράλληλα, υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus που -μεταξύ άλλων- προσθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3" αλλά και κεντρική οθόνη αφής 11,9" με δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της ώστε να αποτρέπονται οι αντανακλάσεις φωτός που αποσπούν την προσοχή όταν το επάνω μέρος είναι ανοιχτό.

Τα καθίσματα είναι από τεχνητό δέρμα ARTICO, με Microcut μικροϊνες και κόκκινες ραφές, ενώ υπάρχουν και ειδικά γραφικά AMG. Άλλα χαρακτηριστικά του εσωτερικού περιλαμβάνουν κόκκινες ζώνες ασφαλείας και διακοσμητικά στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο ανθρακόνημα.

Κάτω από το καπό τη CLE 53 4MATIC+ Cabrio δεσπόζει ένας 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας απόδοσης 449 PS/560 Nm (φτάνει 600 Nm στη λειτουργία overboost), επικουρούμενος από ήπια υβριδικό σύστημα, με ηλεκτρομοτέρ 23 ίππων που έχει ως στόχο να «εξαφανίσει» το παραμικρό turbo lag.

Για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 4,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ./ώρα, με την κίνηση να φτάνει και στους 4 τροχούς μέσω 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου (AMG SPEEDSHIFT TCT 9G transmission).

Υπάρχουν 5 προφίλ οδήγησης (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual), ενώ από τον εξοπλισμό δεν απουσιάζουν συστήματα που ενισχύουν τη σπορ συμπεριφορά του μοντέλου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη στάνταρ τετραδιεύθυνση και την ανάρτηση AMG RIDE CONTROL η οποία είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να μην υπονομεύεται η άνεση.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα