Η Google μετατρέπει τα αυτοκίνητα σε παιχνιδομηχανές -Τι αλλάζει

Η Google ανακοίνωσε πως θα υποστηρίζειπαιχνίδια, videos και άλλα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω του Android Auto, προσφέροντας έτσι ακόμα πιοαπολαυστική εμπειρία στον καταναλωτή.

Για ναεπιτευχθεί αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο βαθμό και η τεχνητή νοημοσύνη,αν και η εταιρεία

λανσάρει επίσης νέες ενημερώσεις. Εν τω μεταξύ εξακολουθεί ναεξαπλώνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία και να συναντάται σε αυτοκίνητα όπως τονέο Acura ZDX, το Honda Prologue και το Ford Explorer.

Σχεδόν 40οχήματα έχουν αυτή την στιγμή ενσωματωμένο Google, ενώ 200 εκατομμύρια διαθέτουνAndroid Auto. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν νααυξάνονται, όσο ο τεχνολογικός κολοσσός γιγαντώνεται. Ανάμεσα σε αυτά πουαναμένονται να βρουν οι χρήστες είναι το Angry Birds, το Max και το Peacock. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν εφαρμογέςεπικοινωνίας αλλά και για τον καιρό.

Ακόμα,προγραμματίζεται να αποκτήσουν το Google Cast, το οποίο επιτρέπει να μεταδίδουν video από το smartphone ή το tablet τους, στις οθόνες του αυτοκινήτου,όταν είναι σταθμευμένοι. Αρχικά, θα το δούμε τους επόμενους μήνες στα μοντέλατης Rivian και λίγο αργότερα και σε άλλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Google εργάζεται ώστε να επιταχύνει τη μεταφορά των εφαρμογών των κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα, χωρίς επιπρόσθετη δουλειά για τους προγραμματιστές.

Ήδη λοιπόν ελέγχει αυτές που είναι συμβατές να λειτουργήσουν σε μεγάλη οθόνη, δίχως να προκαλέσουν πρόβλημα στην ασφάλεια ή κάπου αλλού. Όσο κάτι μπορεί να… «παίξει» χωρίς να χρειαστούν αλλαγές ή αναβαθμίσεις, τότε θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά και στα οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα