Super League: Το φινάλε των πλέι οφ και τα σενάρια για τίτλο, κατάταξη και ευρωπαϊκά «εισιτήρια»

11:42 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ντέρμπι τίτλου στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την κούπα στη Super League και ένα ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός

που θα δώσει την 3η θέση και ένα σίγουρο ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Τελευταία αγωνιστική στη Super League και ο τίτλος κρίνεται απόψε. Το.. θρίλερ ολοκληρώνεται, με την κούπα του πρωταθλήματος να κρίνεται στο “Κλ. Βικελίδης” και να πηγαίνει είτε στην Τούμπα του ΠΑΟΚ, είτε στην OPAp Arena της ΑΕΚ.

Φινάλε σεζόν, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να διεκδικούν την κούπα. Μια ανάσα από την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του και πρώτου από το 2019 βρίσκεται ο “δικέφαλος του Βορρά”.

Για να… πιει νερό από την πηγή, θα πρέπει να αναδειχθεί νικητής στην έδρα του Άρη! Σε περίπτωση που φέρει ήττα ή ισοπαλία, η ΑΕΚ θα σηκώσει τον 14ο της τίτλο πρωταθλητή, αφού υπερέχει του “δικεφάλου του Βορρά” στις ισοβάθμιες!

Την ίδια στιγμή, στη Λεωφόρο, το ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός έχει ως έπαθλο την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός βολεύεται και με ισοπαλία στη Λεωφόρο, για να αποφύγει την τέταρτη θέση, που όμως δεν είναι σίγουρο πως οδηγεί στην Ευρώπη, τη νέα σεζόν.

Και αυτό γιατί εάν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο (25.05) κόντρα στον Παναθηναϊκό, τότε θα κάνει δικό του το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα αφήσει τον τέταρτο εκτός.

Αν τέταρτος είναι ο Παναθηναϊκός και χάσει το Κύπελλο, μένει εκτός Ευρώπης, αλλά αν είναι ο Ολυμπιακός, υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτή προβλέπει πως αν κατακτήσει το Conference League, τότε θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και σε αυτό και μόνο το σενάριο η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους εκτός συνόρων τη σεζόν 2024/25.

Οι ημερομηνίες για τις ομάδες

Ο πρωταθλητής θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του νέου Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου (κλήρωση στις 19/6). Αν είναι ο ΠΑΟΚ, θα βρίσκεται στους ισχυρούς κεφαλαιοποιώντας την καλή ευρωπαϊκή του παρουσία τα τελευταία χρόνια, ενώ αν είναι η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους αδύναμους.

Φυσικά, ο πρωταθλητής έχει και το “μαξιλαράκι” του… υποβιβασμού στα προκριματικά του Europa League και του Conference League, δε περίπτωση αποκλεισμών. Μόνο με τρεις αποκλεισμούς το καλοκαίρι θα μείνει εκτός Ευρώπης από το Σεπτέμβριο και μετά.

Οι άλλες δύο ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η κλήρωση θα γίνει επίσης στις 19 Ιουνίου.

Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο θα παίξει στο Europa League και τελικά θα αποφύγει τον πρώτο προκριματικό (11-18 Ιουλίου) και θα μπει απευθείας στον δεύτερο (25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου). Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Ιουνίου.

Να επισημάνουμε ότι ο Κυπελλούχος Ελλάδας έχει… περιθώριο ενός αποκλεισμού, που θα τον στείλει στον τρίτο προκριματικό του Conference League. Εάν όμως δεν τα καταφέρει ούτε εκεί, τότε θα… μείνει Ελλάδα.

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο League Stage του Europa League της σεζόν 2024/25, πράγμα που σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία δεν θα έχει καλοκαιρινά προκριματικά και οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις θα αρχίσουν στις 25-26 Σεπτεμβρίου! Θα μάθει τους αντιπάλους του σε αυτό στις 30 Αυγούστου.

To άρθρο Super League: Το φινάλε των πλέι οφ και τα σενάρια για τίτλο, κατάταξη και ευρωπαϊκά «εισιτήρια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα