ΑΕΚ: Να βάλει τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς κόντρα στον Άρη

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχει κάνει στροφή στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και την αναμέτρηση με τον Άρη στην OPAP Arena (10/1, 19:30, COSMOTE SPORT

2HD, LIVE SPORT24), την πρώτη τους μάχη για τους "16". Η Ένωση θέλει μια καθαρή νίκη για να μπουν οι βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Η αποστολή της ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς ο Άρης έδειξε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά, ενώ το Κύπελλο είναι ένας πιο "ξεχωριστός" στόχος γι' αυτόν. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα καλείται να παρουσιάσει ξανά το καλό της πρόσωπο (με την αγωνιστική φιλοσοφία που την έχουμε συνηθίσει επί ημερών 'Πελάδο") για να μπορέσει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Χρόνος για πολλή δουλειά για τους κιτρινόμαυρους δεν υπήρχε, ωστόσο για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αλμέιδα έχει πολλές λύσεις στα χέρια του πλην του Πέτρου Μάνταλου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός λόγω αδιαθεσίας και αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ερωτηματικό είναι ο Σέρχιο Αραούχο που προπονείται σε φουλ ρυθμούς από την Παρασκευή, ωστόσο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έμεινε εκτός 20άδας. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε αποστολή για ένα ακόμα παιχνίδι και έτσι μαζί με τον Αργεντινό μένει να φανεί ποιοι "βασικοί" θα είναι στην 20άδα με τον Άρη και ποιοι θα ξεκουραστούν ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι.

Την περσινή σεζόν ο Αλμέιδα είχε μοιράσει το χρόνο στο πρωτάθλημα και το κύπελλο, βάζοντας στη δεύτερη διοργάνωση κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος και με τον Άρη θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, έχοντας στα υπόψιν και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη

Κάτω από τα δοκάρια ο Γιώργος Αθανασιάδης έχει το προβάδισμα, ώστε να πάρει ανάσες και ο Στάνκοβιτς. Ο Πήλιος θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μήτογλου θα παίξει στο κέντρο μαζί με τον Κάλενς. Στα δεξιά θα αγωνιστεί ένας εκ των Σιντιμπέ - Ρότα.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Γιόνσον στο "έξι" έχοντας μπροστά του τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο Ελίασον θα επανέλθει στην ενδεκάδα και αν ο Αλμέιδα δώσει φανέλα βασικού στον Φερνάντες, τότε ο Σουηδός θα παίξει αριστερά και ο Ισπανός δεξιά. Σε περίπτωση που παίξει στα δεξιά, τότε βασικός ενδέχεται να αγωνιστεί ο Γκατσίνοβιτς.

Στην κορυφή της επίθεσης δεδομένα θα παίξει ο Πόνσε για να προφυλαχθεί και ο Λιβάι Γκαρσία, έχοντας πίσω του τον Πισάρο (ή και τον Τσούμπερ). Φυσικά δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη. Όλα θα γίνουν γνωστά (ενδεκάδα και 20άδα) λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Άρη,aek, ari