ΑΕΚ: Το σχέδιο του Αλμέιδα για το τρίποντο στο ντέρμπι Δικεφάλων

Στροφή στη Stoiximan Super League για την ΑΕΚ που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena (30/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE

από το SPORT24). Μοναδικός στόχος για την ΑΕΚ είναι η νίκη για να παραμείνει κοντά στην κορυφή και να αφήσει πίσω τους Θεσσαλονικείς.

Η αποστολής της ΑΕΚ δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ο ΠΑΟΚ δείχνει αρκετά ανεβασμένος φέτος (σε σχέση με πέρυσι), ενώ προέρχεται από ένα τεράστιο διπλό που πέτυχε κόντρα στην Αμπερντίν και έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια με αναπτερωμένο το ηθικό.

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της με τη φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα και με την ασφυχτική πίεση ψηλά για να σπάσει την καλή κυκλοφορία του ΠΑΟΚ και να τον αναγκάσει σε λάθη, όπως έκανε και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Συμπωματικά το πρώτο τους ντέρμπι διεξήχθη ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 30 Οκτωβρίου, όταν η ΑΕΚ νίκησε 2-0 χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς.

Ο Αλμείδα δεν υπολογίζει στον πρώτο καθώς παραμένει στα πιτς λόγω προβλήματος τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος μπήκε στην αποστολή, καθώς προπονήθηκε κανονικά στην τελευταία προπόνηση. Μαζί του κανονικά στην αποστολή είναι ο και ο Ροντόλφο Πισάρο, ο οποίος επίσης προπονήθηκε κανονικά την Κυριακή.

Αντίθετα ο Αργεντινός κόουτς βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο νέα προβλήματα, καθώς οι Ζίνι και Κάλενς έμειναν εκτός λόγω ενοχλήσεων μαζί φυσικά με τον Αραούχο και τον Χατζισαφί. Τα προβλήματα δεν είναι λίγα, ειδικά στην επίθεση, όμως ο Αλμέιδα για μια ακόμα φορά θα επιδιώξει να βρει τις λύσεις για την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες.

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος αναμένεται να μην μετακινηθεί παρά το λάθος που έκανε στη Μαρσέιγ, σε μια κίνηση στήριξης στον Αυστριακό κίπερ. Απόντος του Κάλενς, το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα παραμείνει το ίδιο με τους Βίντα - Μουκουντί να αγωνίζονται βασικοί.

Ο Ρότα θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μοχαμάντι θα αγωνιστεί στα αριστερά. Από εκεί και πέρα η θέση που θα αγωνιστεί ο "πασπαρτού" Πινέδα θα καθορίσει τα πλάνα του Αργεντινού κόουτς. Αν θα σπάσει δηλαδή το δίδυμο των Σιμάνσκι - Γιόνσον (που έχουν δύο σερί παιχνίδια μαζί στα πόδια τους) και παίξει στο κέντρο αριστερά θα παίξει ο Τσούμπερ (ή ο Γκατσίνοβιτς παρότι έχει μια προπόνηση στα πόδια του).

Αν παίξει στα αριστερά, τότε οι Σιμάνσκι - Γιόνσον θα παίξουν στον άξονα. Ο Ελίασον θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Πόνσε στην κορυφή έχοντας στο πλευρό του έναν εκ των Μάνταλου ή Τσούμπερ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Πήλιος, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Αλμέιδα, Δικεφάλων,aek, almeida, dikefalon