Άρης: Γεμίζει αυτοπεποίθηση για να νικήσει και τα προβλήματά του

Ο Άρης βγήκε νικητής σε δύο κατηγορίες χθες (29/10) βράδυ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον αγώνα που ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Τόσο σε αυτήν των υλικών, των χειροπιαστών κερδών, όσο και σε αυτή των άυλων, των στοιχείων που δεν φαίνονται, όμως, δίνουν ενέργεια στις ομάδες να προχωρήσουν με σταθερό βηματισμό και φιλοδοξίες.

Σε ό,τι αφορά στα υλικά, αυτά είναι

το μικρό σερί των δύο νικών στη σειρά, και μάλιστα σε must win παιχνίδια εντός έδρας (το προηγούμενο, θυμίζουμε, ήταν με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό), και οι τρεις βαθμοί, που τον ανέβασαν κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα, κρατώντας τον σε σταθερή απόσταση από την κορυφή.

Τα άυλα οφέλη, όμως, είναι πολλά περισσότερα! Είναι η αυτοπεποίθηση που γέμισε η ομάδα, η σιγουριά των παικτών ότι πατούν καλύτερα ως σύνολο, η έξτρα ενέργεια που δίνει σε όλους η καλή διάθεση, κάτι που θα βγαίνει ακόμη και στις προπονήσεις. Είναι η άνεση του προπονητικού επιτελείου να επιχειρήσει να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι η ζεστασιά της κερκίδας, που θα βγει και στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση.

Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι επιπλέον. Η δύναμη να αντιμετωπίσουν οι “κίτρινοι” τα νέα προβλήματα που προέκυψαν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τα οποία είναι σημαντικά και χρήζουν σοβαρής σκέψης από την πλευρά του προπονητή. Προβλήματα, που συνδέονται μεταξύ τους και δεν είναι απλό να αντιμετωπιστούν.

Αναφερόμαστε στην κίτρινη κάρτα του Φαμπιάνο, που ήταν η τρίτη στο πρωτάθλημα ως τώρα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να χάσει ένα από τα τέσσερα ερχόμενα παιχνίδια: με τον Ατρόμητο εντός (10η αγωνιστική), με τον Βόλο εκτός (11η αγωνιστική), με τον Παναθηναϊκό εντός (12η αγωνιστική) και την ΑΕΚ εκτός (13η αγωνιστική). Επίσης, αναφερόμαστε στον τραυματισμό του Μόουζες Οντουμπάτζο στον δεξιό ώμο, που δεν αποκλείεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για αρκετό καιρό, κάτι που απεύχονται οι “κίτρινοι” (θα το γνωρίζουν, όταν κάνει μαγνητική ο παίκτης).

Θυμίζουμε ότι οι άλλοι δύο κεντρικοί αμυντικοί, οι Φραν Βέλεθ και Γιώργος Δεληζήσης, είναι στα πιτς και θα είναι καιρό ακόμη. Ο Οντουμπάτζο, δε, είναι αυτός που κλήθηκε να καλύψει τη θέση του στόπερ, όταν ο Γιακούμπ Μπράμπετς ήταν τραυματίας στην αρχή της σεζόν. Τουτέστιν, έπιασε το τζακ ποτ ο Μάντζιος…

Κι ενώ ο προπονητής του Άρη θα αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτό το ζήτημα, θα εξακολουθήσει να ψάχνεται για το θέμα του οργανωτή του παιχνιδιού. Μπορεί οι “κίτρινοι” να έκαναν 19 (!) τελικές απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και να πέτυχαν δύο γκολ, όμως, η δέουσα λύση στη θέση του επιτελικού δεν βρέθηκε ούτε με την χρησιμοποίηση του Μιχάλη Παναγίδη, ούτε με αυτή του Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Άλλωστε, δεν δήλωσε τυχαία ο Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον χθεσινό αγώνα ότι… “δεν έχει η ομάδα παίκτη να παίξει πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Ο Ρουπ και ο Μάνου Γκαρθία είναι τραυματίες”. Δήλωση, που σημαίνει ότι δεν είναι στις άμεσες επιλογές του οι Ρούμπεν Πάρντο και Ντομαγκόι Πάβισιτς, οι οποίοι αποκτήθηκαν για τη θέση.

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι προς διαχείριση. Μπορεί να αναλογιστεί κανείς πόσο πιο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα, αν δεν ερχόταν η νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα παιχνίδι που -θυμίζουμε- ο Μάντζιος το είχε χαρακτηρίσει ως “κομβικής σημασίας” για την ομάδα του, στις δηλώσεις που είχε κάνει στη NOVA πριν από αυτό. Προφανώς κάτι σκεφτόταν και το είπε. Πλέον, όμως, και γι’ αυτόν, αλλά και τους παίκτες, όλα είναι πιο εύκολα μετά την επικράτηση. Γιατί, υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε λεπτομέρεια μετράει…

Keywords
Τυχαία Θέματα