Ελλάδα - Ισπανία 9-11: Λύγισε στα πέναλτι η Εθνική Νέων γυναικών

Ένα πραγματικό ντέρμπι για τον Α’ όμιλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών (Κ20) στην πόλη Κοϊμπρα της Πορτογαλίας, ο τελικός της προηγούμενης διοργάνωσης σε…επανάληψη.

Έτσι το περιμέναμε, έτσι και εξελίχθηκε. Η «μάχη» της Ελλάδας με την Ισπανία κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, με τελική νικήτρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ιβηρική με 11-9. Στη κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε 7-7. Η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, η Ισπανία

πρώτη, πολύ πιθανό οι δυο ομάδες να τα ξαναπούν στον τελικό!

Η Εθνική μας προκρίθηκε στην οκτάδα και θα παίξει πάλι τη Τετάρτη 13/9 στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τρομερές εναλλαγές, με τις ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη που σήμαινε πρωτιά στον όμιλο αλλά και…πόντους στη ψυχολογία.

Η ελληνική ομάδα δέχθηκε πρώτη γκολ αλλά με τις Φωτεινή Τριχά και Διονυσία Κουρέτα προηγήθηκε γρήγορα 2-1. Η Στεφανία Σάντα στο δεύτερο πλέον οκτάλεπτο έκανε το 3-1 αλλά σε εκείνο το σημείο σαν να πάγωσε η γαλανόλευκη εικόνα. Η Ισπανία πήρε τα ηνία, και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε 5-3 στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα μας όμως είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει» και δεν ήταν δυνατόν να καταθέσει εύκολα τα όπλα: με τη Σοφία Τορνάρου και τη Στεφανία Σάντα και την άμυνα να παρουσιάζει διαφορετική εικόνα, ισοφάρισε 5-5. Και από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος πλέον, στα 13 λεπτά που απέμεναν, έγινε…ματσάρα.

Η Ισπανία προηγήθηκε με την Παλάσιο Λίντε, η Ευδοκία Τσιμάρα (2.43) ισοφάρισε για το 6-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο. Στο τελευταίο, η Μορένο Πέρεζ στη παραπάνω έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της (7-6, 4:23), η Φωτεινή Τριχά ισοφάρισε 7-7 στα 3.01 με το φινάλε να είναι όντως συγκλονιστικό.

Η Χριστίνα Σιούτη δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 1.24, οι Ισπανίδες υπέπεσαν σε επιθετικό φάουλ, είχαν όμως τη τελευταία επίθεση. αλλά η άμυνά μας εξουδετέρωσε κάθε απειλή. Έμεινε το 7-7, ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

8-7 Εύστοχη εκτέλεση Ρουίζ 8-7 Εκτέλεση Τριχά στο δοκάρι 8-7 Η Μαυρωτά απέκρουσε το πέναλτι τη Παλάσιο 8-7 Εκτέλεση Σάντα στο δοκάρι 9-7 Εύστοχη εκτέλεση Πέρεζ 9-8 Εύστοχη εκτέλεση Τορνάρου 10-8 Εύστοχη εκτέλεση Πρατς 10-9 Εύστοχη εκτέλεση Τσιμάρα 11-9 Εύστοχη εκτέλεση Μορένο

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 9-11 στα πέναλτι (7-7 στη κανονική διάρκεια, 2-4 στα πέναλτι).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-4, 3-1, 1-1, 2-4 στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 2, Καϊάφα, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα 2, Τορνάρου 2, Κουρέτα 1, Χαλδαίου, Τριχά 2, Αγγελίδη, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή.

Τα τέρματα της Ισπανίας σημείωσαν οι: Παλάσιο 4, Ρουίζ 3, Μορένο 2, Πέρεζ 1, Πρατς 1.

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα