Η ΑΕΚ, ο Μπρινιόλι, ο Στάνκοβιτς και η απαρέγκλιτη αρχή του Αλμέιδα

Η συζήτηση γύρω από την ΑΕΚ και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού (ακόμα), Αλμπέρτο Μπρινιόλι, φούντωσε τις τελευταίες ημέρες μέσω δημοσιευμάτων που οδήγησαν την Ένωση σε επίσημη θέση ακύρωσης κάθε υπόνοιας ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί του, πολλώ μάλλον ότι τον έχει κλείσει κιόλας. Ωστόσο δεν είναι ένα χθεσινό συμβάν, καθώς μήνες τώρα, ψιθυρίζεται στο παρασκήνιο.

Στα δημοσιογραφικά έδρανα κυκλοφορεί

από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, συζητείται στη λογική του ‘’λες να;’’, όμως ουδείς έχει απτές αποδείξεις ότι κάτι περισσότερο από μια συνεχιζόμενη παραφιλολογία, έχει συμβεί.

Το θέμα σηκώθηκε πολύ τα τελευταία 24ωρα, η Ένωση μπήκε στη διαδικασία να τοποθετηθεί επίσημα και σήμερα, υπάρχουν αρκετοί που -εικάζοντας περισσότερο ή λειτουργώντας με το ένστικτο και τις πιθανότητες- θεωρούν βέβαιη τη μεταπήδηση του Ιταλού γκολκίπερ στην Ένωση. Αν ρωτάμε εμένα, θα σας πω ότι κι εγώ δίνω βάση πως κάτι μπορεί να τρέχει. Αλλά…

Τι ακριβώς είπε η ΑΕΚ; Μεταξύ άλλων ότι ‘’είναι απόλυτα αβάσιμα όσα αναφέρονται για δήθεν συζητήσεις και συμφωνίες μας για την θέση του τερματοφύλακα. Αν δε λάβει κανείς υπόψη και την χρονική συγκυρία πιθανότατα είναι και ύποπτα. Να τελειώνει εδώ’’.

Λογική η θέση της ομάδας, ειδικά λίγες ημέρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που εντός των τειχών είχε περάσει ο Αλμέιδα, με τη στάση του απέναντι στον Γιώργο Αθανασιάδη.

Ο Αργεντινός δεν ‘’πουλάει’’ και δεν ‘’τελειώνει’’ ποδοσφαιριστές όταν στο ξεκίνημα της σεζόν έχει αποφασίσει ότι θα στηριχθεί σε εκείνους, αυτή είναι μία μη διαπραγματεύσιμη αρχή του. Ίσως πολύ κόσμο να μην τον βρίσκει σύμφωνο, όμως το ‘’Στάνκοβιτς - Αθανασιάδης’’ θα είναι το δίδυμο που θα περπατήσει αγκαζέ έως το τέλος.

Ακόμα κι αν αύριο ο Παναθηναϊκός αφήσει ελεύθερο τον Μπρινιόλι, ακόμα κι αν ο ίδιος ο Αλμέιδα έχει απαντήσει -σε υποθετική ερώτηση από τον Μελισσανίδη- ότι τον θεωρεί τον καλύτερο τερματοφύλακα που έχει δει (λέμε τώρα), τίποτα δεν θα αλλάξει άμεσα. Αυτό που δεν διαπραγματεύεται ποτέ, είναι η τιμιότητά του απέναντι στο γκρουπ που έχει επιλέξει. Έτσι το βλέπει, έτσι πορεύεται…

Το καλοκαίρι και ο Στάνκοβιτς

Θα μπορούσε να είναι ο Μπρινιόλι, το ερχόμενο καλοκαίρι, ο νέος τερματοφύλακας της ΑΕΚ; Ίσως ναι. Η λογική λέει ότι τα χρήματα που ζητάει και εν τέλει αρνήθηκε στον Παναθηναϊκό -όπως οι ‘’πράσινοι’’ τοποθετούνται- είναι αρκετά για να τα βρει εύκολα εκτός Ελλάδας. Στην Ιταλία, επί παραδείγματι, τον ξέρουν απέξω και ανακατωτά.

Δεκατέσσερα ματς, όλα κι όλα, έχει παίξει στην καριέρα του στην ιταλική Serie A, σημειωτέον δε ότι κλείνει τα 33 του τον ερχόμενο Αύγουστο. Πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει εκεί ομάδα να του δίνει συμβόλαιο 800.000 ευρώ το χρόνο; Ασφαλώς και όχι…

Σε κάποιο άλλο, αραβικό πρωτάθλημα, ναι. Ή στη Ρωσία. Θα το έκανε η ΑΕΚ ενώ έχει συνεργασία με τον Στάνκοβιτς για επιπλέον ένα έτος; Ίσως ναι, αλλά και πάλι μέσα από πολλή σκέψη.

Αν υποθέσουμε ότι η Ένωση θα έχει την επόμενη σεζόν τους Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη και Μπρινιόλι -διότι ουδείς μπορεί να πείσει έναν εκ των δύο τωρινών γκολκίπερ να φύγει σώνει και ντε, αν δεν το θέλει- στο ρόστερ της, θα πρέπει να πληρώσει κάπου 2 εκατ. ευρώ μόνο για τους τερματοφύλακές της.

Δεν δείχνει και πολύ λογικό αυτό. Όπως επίσης δεν θα μοιάζει με έξυπνη λύση, εφόσον θέλει να δώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο σε γκολκίπερ, να μην οργώσει την αγορά για ένα βρει έναν καλό, γιατί όχι και καλύτερο, σε μικρότερη ηλικία.

Καπνός υπάρχει, ίσως και φωτιά, η περίπτωσή του θα εξετάζεται και θα συζητιέται. Όμως ο Μπρινιόλι δεν είναι δα και τόσο καλύτερος από τον Στάνκοβιτς, ούτε η μοναδική λύση στην περίπτωση κατά την οποία η Ένωση όντως αποφασίσει να προχωρήσει με δύο πολύ υψηλά συμβόλαια σε τερματοφύλακες.

Το ενδεχόμενο για τον Ιταλό υπάρχει, απόφαση τελεσίδικη ωστόσο όχι. Διότι στα αυτιά μου φτάνει ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που έχουν τραβήξει την προσοχή. Όλα είναι ανοιχτά, ας περιμένουμε προς το καλοκαιράκι…

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα