Με πίεση η Μπαρτσελόνα στον ιταλικό νότο, ζόρικη αποστολή για την Άρσεναλ στο Dragao

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης ξεχωρίζει η αναμέτρηση Νάπολι - Μπαρτσελόνα (22:00) στον ιταλικό νότο. Οι «παρτενοπέι» είχαν μια εκπληκτική σεζόν πέρσι, όταν και κατέκτησαν τον τίτλο στη Serie A, φέτος ωστόσο δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίαζε με την απόδοση της στο χορτάρι.

Γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στις εντός συνόρων υποχρεώσεις, όσο και στο γεγονός πως προχώρησαν σε δεύτερη αλλαγή προπονητή, με τον Καλτσόνα στη θέση του Ματσάρι. Στην 9η θέση του πρωταθλήματος η Νάπολι, δύσκολα θα βγει

ακόμη και Ευρώπη.

Είναι εκτός Κυπέλλου, ενώ έχασε και το Super Cup Ιταλίας από την Ίντερ. Πέρασε ως δεύτερη από την φάση των ομίλων του Champions League, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Group C. Η αλήθεια είναι πως δεν πείθει ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό στη διοργάνωση.

Ζόρια και για την Μπαρτσελόνα φέτος, με τον Τσάβι να αποχωρεί από την τεχνική της ηγεσία στο τέλος της σεζόν. Στο -8 από την κορυφή της La Liga, εκτός Κυπέλλου, με προβληματικές -για το μέγεθος της- εμφανίσεις και γκρίνια στα αποδυτήρια, η Μπαρτσελόνα μπορεί να ελπίζει μόνο στο Champions League για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Πέρασε ως πρώτη από την φάση των ομίλων, έστω και στην ισοβαθμία με την Πόρτο, χωρίς επί της ουσίας να κινδυνέψει με αποκλεισμό, ούτε όμως και να πείσει απόλυτα για την ανωτερότητα της. Έδειξε τις αμυντικές της αδυναμίες στο 3-3 με τη Γρανάδα εντός, έβγαλε αντίδραση στη νίκη - θρίλερ 2-1 επί της Θέλα στη Γαλικία, με τον Λεβαντόφσκι να διαμορφώνει στο 97' το τελικό σκορ.

Καμία δεν γεμίζει το μάτι, αμφότερες έχουν ισχυρό κίνητρο. Η Νάπολι είναι ένα ερώτημα ως προς την νέα συνθήκη με τον Καλτσόνα στον πάγκο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα μοιάζει να έχει κυρίως ψυχολογικό θέμα. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ ημίχρονο & Γκιουντογάν Over 0,5 προσπάθειες στην εστία σε απόδοση 5.50 στο Bet Builder της Stoiximan.

Την ίδια ώρα, Πόρτο και Άρσεναλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Dragao. Πρόκληση για τους Πορτογάλους τα παιχνίδια κόντρα στους «κανονιέρηδες», ειδικά από τη στιγμή που εντός συνόρων η σεζόν είναι ζόρικη. Στο -7 από την κορυφή του πρωταθλήματος η Πόρτο, πίσω από τις Μπενφίκα, Σπόρτινγκ που ισοβαθμούν στους 55 στην κούρσα του τίτλου.

Δεν μπορεί να κάνει την ανατροπή, καθώς μπορεί ανασταλτικά να είναι εξαιρετική η εικόνα της, εντούτοις μεσοεπιθετικά δεν «τσουλάει». Κυρίως γιατί πλην του Εβανίλσον, δεν έχει άλλο σημείο αναφοράς εκτελεστικά, ενώ και δημιουργικά μοιάζει να χωλαίνει. Πέρασε ως δεύτερη από την φάση των ομίλων, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Μπαρτσελόνα στο Group H.

Ξεπέρασε μια δύσκολη συγκυρία με δύο σερί ήττες στην Premier League και τον αποκλεισμό της από τη Λίβερπουλ στο FA Cup η Άρσεναλ, απαντώντας με πέντε σερί νίκες. Στις δύο πιο πρόσφατες μάλιστα ήταν ισοπεδωτική, καθώς «σκόρπισε» με 6-0 τη Γουέστ Χαμ και 5-0 την Μπέρνλι!

Είναι πάντα στο κόλπο του τίτλου, καθώς βρίσκεται μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και δείχνει ικανή να το παλέψει όσο δεν πάει. Πέρασε άνετα παό τη φάση των ομίλων του Champions League, καθώς πήρε την πρώτη θέση του Group B κόντρα σε Αϊντχόφεν, Λανς και Σεβίλλη.

Η Πόρτο είναι πάντα ανταγωνιστική στην Ευρώπη και ένα αουτσάιντερ που όλοι θέλουν να αποφύγουν. Ανώτερη η Άρσεναλ, έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο στο Dragao θα είναι ζόρικα και οι αποδόσεις αδικούν τους γηπεδούχους. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Να σκοράρει ο Τροσάρ σε απόδοση 4.45 στο Bet Βuilder της Stoiximan.

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Λεωφόρου!

Δράση ωστόσο έχουμε και εντός συνόρων, με τη ρεβάνς της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Απότομη προσγείωση για τους «πράσινους» το 2-2 με τη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί τεσσάρων νικών, με την ανατροπή - πρόκριση επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» και 1-0 επί του «Δικεφάλου» στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας. Αποτέλεσματα που γέννησαν ευφορία και δικαιολογημένα.

Ωστόσο ήρθε η γκέλα ολκής απέναντι στην ομάδα του Βόκολου και μάλιστα με ιδιαίτερα αναπάντεχο τρόπο. Από το 39' έπαιζε με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός, δεν κατάφερε εντούτοις να φτάσει στο τρίποντο. Και κλώτσησε μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στην κούρσα στη Stoiximan Super League, έστω κι αν το -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ δεν λέει πολλά.

Στην πίεση ξαφνικά και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν φανταστική τους τελευταίους μήνες, με 16 νίκες σε σύνολο 17(!) αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την κρίσιμη ώρα εντούτοις μοιάζει να ξέμεινε από δυνάμεις πνευματικά και σωματικά. Τρία κολλητά ντέρμπι έδωσε εντός, ωστόσο ο απολογισμός ήταν απογοητευτικός.

Όχι τόσο στο 1-1 με την ΑΕΚ, όσο στο 0-1 από τον Παναθηναϊκό και πολύ περισσότερο στο 1-4 από τον Ολυμπιακό! Ο Λουτσέσκου επέμεινε ορθώς στο απόλυτα επιτυχημένο μέχρι πρότινος ροτέισον, ωστόσο αυτή τη φορά δεν δικαιώθηκε.

Και πλέον ο ΠΑΟΚ είναι «κυνηγός» στο πρωτάθλημα (επίσης στο -1 από την ΑΕΚ) και πάει με την πλάτη στον τοίχο στη ρεβάνς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Στο παρελθόν έχει δείξει πως ξέρει να αντιδρά, τώρα ωστόσο η πίεση είναι μεγάλη καθώς σε ένα 90λεπτο κρίνεται ένας από τους τρεις φετινούς στόχους.

Ζόρικη η συγκυρία και για τους δύο, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει αντίδραση σε ένα στυλ παιχνιδιού όμως που του ταιριάζει. Δεν θέλει πολύ να γίνει... ροντέο στο χορτάρι, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση νίκης και ο Παναθηναϊκός θέλει τουλάχιστον ένα γκολ για να νιώσει πιο ασφαλής. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Over 0,5 κόκκινες κάρτες στο ματς σε απόδοση 4.90 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα