Ο Μάνταλος των ρεκόρ: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του MVP της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου με 2-1 στην OPAP Arena σε ένα παιχνίδι που είχε συναρπαστικό φινάλε στο τέλος και κρίθηκε με τρεις εκτελέσεις πέναλτι. Ο πρωταγωνιστικής της βραδιάς (και MVP για τους φίλους της ΑΕΚ) ήταν αυτός που κέρδισε τα δύο πέναλτι της Ένωσης, ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε

φανέλα βασικού από τον Αλμέιδα κόντρα στους Περιστεριώτες, σε ένα ακόμα εκτεταμένο ροτέισον του Αργεντινού και απέδωσε τα μέγιστα, καθώς πέραν των κερδισμένων πέναλτι συνέβαλλε σημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, βοηθώντας στο χτίσιμο των επιθέσεων από χαμηλά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τετραετία στο πρωτάθλημα (από όταν η Opta καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα).

Με αυτή την εμφάνιση ο Μάνταλος έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, "έσβησε" το ματς με τον Βόλο που άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες με μια απερίσκεπτη ενέργεια και επιβεβαίωσε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις ως βασικός στη Stoiximan Super League σε παιχνίδια όπως με τον Ατρόμητο είτε ως game changer σε άλλα ματς.

Ο Μάνταλος τελείωσε το ματς με τις καλύτερες επιδόσεις την τελευταία τετραετία

Ο Πέτρος Μάνταλος έπαιξε στο "8" στη δυάδα των χαφ μπροστά από τον Γιόνσον. Στην πραγματικότητα ο μέσος χώρος δράσης των δύο ποδοσφαιριστών ήταν ο ίδιος, καθώς στο γράφημα της Opta Stats / Perform ο Γιόνσον (6) κρύβει τον "κύκλο" του Πέτρου Μάνταλου που φαίνεται ελάχιστα αν παρατηρήσετε λεπτομερώς το παρακάτω γράφημα.

Ο 32χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έμεινε χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τον Πινέδα που παίζει πιο ψηλά και έπαιρνε συνήθως τις πρώτες πάσες για τη μετάβαση στην επίθεση, καθώς ο Ατρόμητος αμύνθηκε μαζικά πίσω και δεν κρατούσε αρκετά μπάλα στα πόδια του, τουλάχιστον μέχρι το 60ο λεπτό.

Ο Μάνταλος είχε συνολικά 104 ενέργειες με την μπάλα, την καλύτερη επίδοσή του στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2019/20, από τότε δηλαδή που η Opta καλύπτει τη Stoiximan Super League. Μάλιστα είναι το πρώτο του παιχνίδι, στο οποίο έχει τριψήφιο αριθμό ενεργειών με την μπάλα.

Οι ενέργειές του στο χορτάρι απλώνονται από την αμυντική γραμμή (έκανε μια στα καρέ του Στάνκοβιτς) ως και την αντίπαλη περιοχή. Μέσα σε αυτήν είχε μόλις τρεις ενέργειες, τα δύο κερδισμένα πέναλτι και μια πάσα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αντίστοιχο ρεκόρ τετραετίας έχει και σε πάσες, με τις 90 πάσες (εκ των οποίων οι 80 πετυχημένες) που επιχείρησε να αποτελούν ρεκόρ του στο πρωτάθλημα. Στην επίθεση οι πάσες του ήταν λιγότερες, μιας και έμεινε χαμηλά στο χορτάρι. Συνολικά είχε 28/33 εύστοχες πάσες στην επίθεση με τις 33 πάσες να είναι οι περισσότερες που έχει κάνει από τη σεζόν 2021/22. Την αμέσως προηγούμενη έκανε τέσσερα παιχνίδια με μεγαλύτερο αριθμό μεταβιβάσεων σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου.

Σε σχέση με τους άλλους συμπαίκτες του δημιούργησε λιγότερο σε τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι, έχοντας δύο Key Passes. Προφανώς το ότι έμεινε πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό.

Κόντρα στον Ατρόμητο συνέβαλε σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας εννιά ανακτήσεις κατοχής (περισσότερες είχε μόνο ο Κάλενς), αλλά και τρία τάκλιν (πρώτος μαζί με Χατζισαφί και Μήτογλου), βοηθώντας σημαντικά και στην άμυνα κάτι που δεν είναι σε μεγάλο βαθμό στο ρεπερτόριό του.

Η ποιότητα του Μάνταλου είναι δεδομένη και ο Ματίας Αλμέιδα έχει κατορθώσει να φανερώσει στο χορτάρι τον καλό του εαυτό, βγάζοντας από πάνω του το φορτίο που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τον "έτρωγε" μέσα του. Με εμφανίσεις σαν κι αυτές δείχνει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει λύσεις σε κάθε παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα