Ο Ολυμπιακός ήταν μόνο σκληρός, δεν είχε εύκολο σκορ και η Μπαρτσελόνα στο τέλος τον εκτέλεσε

Την ώρα που όλα έδειχναν πως η σκληράδα του Ολυμπιακού θα είχε και πάλι τον τελευταίο λόγο και οι Πειραιώτες παρά τις απουσίες θα κέρδιζαν και την Μπάρτσα, οι Καταλανοί πέτυχαν ένα τρομερό 4-25 και ουσιαστικά ολοκλήρωσαν κάτι το οποίο "έχτισαν" στο πρώτο μέρος.

Είχα καιρό να δω μια ομάδα να μπαίνει τόσο όμορφα και τόσο σωστά στο ΣΕΦ και στο τέλος να κινδυνεύει να χάσει. Όμως ο Λαπροβίτολα και ο Αμπρίνες δεν το επέτρεψαν.

Ο Γκριμάο έχει

πολλά καρβέλια να φάει μέχρι να φτάσει τον Μπαρτζώκα, όμως, μπορεί να καυχιέται ότι πέρασε από τον Πειραιά χάρη στο τρομερό πρώτο μέρος και φυσικά λόγω των μετρημένων στο ένα χέρι λύσεων της ομάδας του Πειραιά.

Με έναν Λαπροβίτολα για φίλημα, με ποσοστά για Όσκαρ στο πρώτο μέρος και τον Αμπρίνες να νιώθει ότι πετάει πετραδάκια στην θάλασσα η Μπαρτσελόνα πήρε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την σκληράδα του. όσο γινόταν. Και μαζί με τον κόσμο και κάποιες εκλάμψεις έδειξε έτοιμος να... αρπάξει το ματς. Γιατί όσο και να φαίνεται "κάπως" αυτό που γράφω, αν κέρδιζε περισσότερο θα το 'χε αρπάξει το ματσάκι.

Η πρώτη ήττα στην Ευρωλίγκα ήρθε νωρίς και ήρθε και εντός έδρας. Βγήκαν διάφορά που μπορεί να χρησιμεύσουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα χειροκροτήθηκε και έτσι έπρεπε και εδώ που τα λέμε, να βάζεις 68 πόντους και να έχεις απαίτηση να κερδίσεις, όταν μάλιστα στο τέλος του αγώνα έχεις χάσει 2-18 και όπως έγραψα πιο πάνω 4-25, είναι παραπάνω από υπερβολή...

Ο εφιάλτης της αρχής

Στην επίθεση οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι τους ερχόταν στο κεφάλι με μια Μπάρτσα που 'χε μπει καλά στην άμυνά της, περιόριζε δυναμικά τον Μιλουτίνοβ και την ίδια ώρα έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το κόκκινο καλάθι.

Ο Μπαρτζώκας είχε εκνευριστεί πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά τους τελευταίους μήνες, βλέποντας το κακό ξεκίνημα και κυρίως το βραχυκύκλωμα. Για την ακρίβεια ήταν ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο, που κακά τα ψέματα έδειξε και πως θα μπορούσε να κυλήσει το ματς.

Αντιθέτως με τον Παναθηναϊκό που ήταν ο αντίπαλος την πρώτη αγωνιστική, η Μπάρτσα έδειξε στον Ολυμπιακό ότι ο βαθμός ετοιμότητάς της ήταν υψηλός. Ο Γκριμάου έφερε από τον πάγκο τον Ερνανγκόμεθ για να αντικαταστήσει τον Βέσελι που ξεκίνησε το ματς καλύτερα και απ' ότι στα νιάτα του.

Η άμυνα των Ισπανών ήταν η ιδανική για να μπερδέψει και να αγχώσει. Πότε πίεζαν, πότε άφηναν το σουτ, πότε οδηγούσαν σε άσχημα μονοπάτια και κυρίως στα τελευταία δευτερόλεπτα των 24" που είχαν οι Πειραιώτες. Οι Ισπανοί ήταν ξεκάθαρα πιο δυνατοί και πιο φρέσκοι.

Ένα γλυκό -6

Με την μπάλα να γυρνάει σωστά και να σουτάρουν καλά, οι Καταλανοί είχαν επιβάλλει όλους τους κανόνες τους. Ο Αμπρίνες έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και γενικά η απόδοση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος στο ΣΕΦ ήταν η ιδανική παραγγελία για κάθε προπονητή.

Ο Ολυμπιακός όντας πίσω στο σκορ, έπεσε και στο άγχος του να μειώσει γρήγορα και άτακτα. Το rotation του Μπαρτζώκα προσπάθησε με Λαρεντζάκη και Μπραζντέικις να βάλει περισσότερη δύναμη. Ο Φαλ χάρισε κάποιους πόντους από το ζωγραφιστό, αλλά το καλό για την ομάδα ήταν, πως μόλις ο Γκριμάου προσπάθησε να αλλάξει πρόσωπα και σχήματα χάθηκαν οι ισορροπίες και των Ισπανών.

Και να σκεφτείτε είχαν 70% στα τρίποντα! Πήγαν στα αποδυτήρια με +6, διαφορά που πιστέψτε με ήταν πολύ... γλυκιά για τον Ολυμπιακό.

Κάτι που η Μπάρτσα το κατάλαβε στην τρίτη περίοδο όταν έχασε το προβάδισμα τρεις φορές με μεγαλύτερο τιμωρό της τον Κάναν. Ο Αμερικανός έκανε ένα καλό και ένα κακό. Το καλό ότι έβαλε... μπουρλότο στο ΣΕΦ. Το κακό, ότι υπέπεσε σε ένα αχρείαστο φάουλ εκτός μπάλας, το οποίο ήταν το τέταρτο και κάθισε στον πάγκο σε μια χρονική στιγμή που φαινόταν ασταμάτητος.

Ρόδα δεν υπάρχουν

Το ματς έγινε σκυλομαχία στην τελευταία περίοδο και όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι... βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Μπαρτζώκα. Ο Λαπροβίτολα επαναλαμβάνω ήταν εξαιρετικός σε περισσότερα διαβάσματα, αλλά ο Γουόκαπ καλύτερος μόλις το ματς χρειαζόταν κάποιον να φωνάξει "εγώ". Δεν ήταν αρκετός ο Τόμας, ούτε έχει τις αντοχές να παίζει τόση ώρα και να κάνει τα πάντα στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσω να επισημάνω ότι ο Μπραζντέικις στην πρώτη του συμμετοχή, έδειξε όσα διακρίναμε στο Μουντομπάσκετ. Ο τύπος είναι ο κλασικός Λιθουανός εργάτης. Δεν θα οργιάσει, αλλά δεν θα συγχωρέσει αν σε βρει μπόσικο και στην άμυνα... τοίχος. Όμως και αυτός παίρνει δύναμη από το σύνολο και όχι το σύνολο από αυτόν.

Το... ροκάνισε το ματς ο Ολυμπιακός. Αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια. Αλλά είναι επίσης και πραγματικότητα ότι η Μπάρτσα στην συνολική εικόνα ήταν καλύτερη. Σε μικρό ποσοστό; Όσο θέλετε. Δεν θα τα χαλάσουμε. Και αυτή έχει θέματα, αλλά είχε περισσότερους σε καλό βράδυ. Οι Ισπανοί έδειξαν ικανοί να το πάνε ψηλά στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι το χαμήλωσαν.

Και πάλι όμως ήρθε το διπλό. Με το τρομερό πεντάλεπτο της ισπανικής ομάδας που τελείωσε το ματς όπως το ξεκίνησε. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό έλειψαν οι εύκολοι πόντοι και αυτό θα πρέπει να το δουν.

Έχει πολλά να μας μάθει η φετινή Ευρωλίγκα και όπως έχω γράψει και πει, ο δρόμος για τις ελληνικές ομάδες δεν θα είναι στρωμένος με ρόδα. Κάθε άλλο...

Στην Game Night της Παρασκευής ο Παντελής Βλαχόπουλος σχολιάζει το κρίσιμο ματς της Εθνικής με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τα προκριματικά του Euro 2024, καθώς και τη δυνατή δεύτερη αγωνιστική στη EuroLeague.

Keywords
Τυχαία Θέματα