Ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς θα βρει τον νέο Κωνσταντέλια και τον νέο Κουλιεράκη

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα παιδιά που εντάχθηκαν στις Ακαδημίες του, όπου η παραγωγική διαδικασία συνεχίζεται αδιάκοπα.

Τα ονόματα των παιδιών γεννημένων από το 2007 μέχρι και το 2016 για την ώρα δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία. Είναι δεδομένο ωστόσο - άλλωστε έχει φανεί στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια- ότι κάποια από αυτά θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον.

Αναμφισβήτητα όμως είναι σημαντικό και ενδεικτικό του πόσο έχει

αναπτυχθεί το σκάουτινγκ των ακαδημιών του Δικεφάλου, από που προέρχονται τα παιδιά αυτά. Ο ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν έφερε λοιπόν μικρούς ποδοσφαιριστές από την Κοζάνη, την Αθήνα, το Ζυγό Ξάνθης, τα Χανιά, το Μεσολόγγι, την Ηγουμενίτσα, την Κατερίνη, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τις Σέρρες… από όλη την Ελλάδα. Κανονικό παιδομάζωμα…

Η συνταγή άλλωστε έχει αποδειχθεί πετυχημένη. Από τον Βόλο ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, από τα Χανιά ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που μάλιστα είχε αναβάλλει αρκετές φορές το ταξίδι του για την Θεσσαλονίκη, πριν τελικά ενταχθεί στις Ακαδημίες του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει σε όλη την Ελλάδα – και στο εξωτερικό μερικές φορές αν κρίνει κανείς ότι στη λίστα των παικτών που ανακοινώθηκαν υπάρχει και ένας νεαρός από Ακαδημία της Ρωσίας- τους νέους του Κωνσταντέλιες και Κουλιεράκηδες. Πιθανότατα τους έχει ήδη βρει και θα τους παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα επόμενα χρόνια.

Η Guardian και ο Τζίμας που "βγάζει μάτια"

Η ανακοίνωση για τα παιδιά που εντάχθηκαν στα Τμήματα Υποδομής του Δικεφάλου έτυχε να έρθει την ίδια ημέρα που η βρετανική Guardian δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου, έχοντας σε αυτή και τον Στέφανο Τζίμα του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι στους 60 πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2006 συμπεριλαμβάνεται και ο Τζίμας είναι σίγουρα τιμητικό. Από την άλλη όμως δεν παρέχει εχέγγυα ότι η καριέρα του "Βενιανίμ" θα είναι αντίστοιχη με τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος δημιουργήσει.

Όσοι βλέπουν τον Τζίμα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, έχουν να το λένε για το πόσο ολοκληρωμένος φορ είναι ο μικρός στα 17 του χρόνια, τουλάχιστον σωματικά, για την ευχέρεια του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και περιμένουν απλά να "ενηλικιωθεί" στον τρόπο σκέψης.

Ο πιτσιρικάς δημιουργεί και στην πρώτη ομάδα την ίδια εντύπωση με αυτή που άφηνε εδώ και χρόνια στους ανθρώπους και τους προπονητές των Ακαδημιών του Δικεφάλου. Όλοι περιμένουν σπουδαία πράγματα από αυτόν που έγινε το next big thing του ΠΑΟΚ ήδη και πριν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας σταματήσει να είναι το wonderkid του Δικεφάλου

Ο Τζίμας, παρεμπιπτόντως, σκόραρε στο φιλικό που έδωσε με την Βουλγαρία η Εθνική μας ομάδας των Νέων. Στην αποστολή για τα φιλικά της Κ-19 μετέχουν άλλοι πέντε νεαροί του Δικέφαλου.

Στην πρόσφατη ενημέρωση του Δικεφάλου για τις κλήσεις των διεθνών μετρήθηκαν 23 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στις μικρές Εθνικές ομάδες. Αριθμός που φαντάζει εξωπραγματικός όμως είναι ενδεικτικός της ποιότητας που έχουν συγκεντρώσει στα τμήματα υποδομής τους οι ασπρόμαυροι.

Χωρίς σε αυτούς να προσμετρούνται ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας, που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο να διαθέτει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δείχνει σε όλους ότι τα αξιοποιεί κιόλας. Και δίκαια οι ακαδημίες του έχουν γίνει πόλος έλξης για όλους όσους ονειρεύονται ότι κάποια ημέρα θα βρεθούν στη θέση του Τζόλη, του Μιχαηλίδη, του Τσιγγάρα, του Κουλιεράκη και κυρίως του Κωνσταντέλια.

Γιατί όπως και να το δει κανείς, ο Ντέλιας αυτή την στιγμή αποτελεί δικαιολογημένα το απόλυτο ίνδαλμα για κάθε πιτσιρικά που παίζει ποδόσφαιρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα